Svein Arne Sandbugt fra Frøya har gått ett år ved Liverpool institute of performing arts (Lipa), også kjent som Paul McCartney-akademiet. Her har han studert populærmusikk. Etter ferie heime i Norge, reiste han nylig tilbake til Liverpool for den høytidlige avslutningen, hvor også stifteren av skolen, Sir Paul McCartney var tilstede. Og alle som gikk ut av skolen, fikk håndhilse på han som er en av verdens mest legendariske låtskrivere og popartister.

- Jeg må innrømme at jeg ble litt «starstruck». Han holdt en vedlig fin tale til alle oss som gikk ut, og da kjente jeg det kriblet i magen. Men jeg var ikke nervøs da jeg hilse på han, forteller Svein Arne.

- Sa han noe da du hilste?

- Det var noen velvalgte ord: «Good job, keep it up...». Jeg husker ikke helt. Det gikk så fort da jeg var der oppe, sier Svein Arne, som har tenkt å fortsette med musikken.

- Dette året har vært helt fantastisk, og jeg har lært så mye. Nå vil jeg prøve lykken i Trondheim det neste året. Har noen innspillingsplaner og andre ting på gang, forteller han.

Svein Arne har valgt seg artistnavnet Svein Sand. Han forteller at han skrev en del låter under oppholdet i Liverpool, men at disse ble skrevet på engelsk. Men nå skrives det nye låter på norsk

- Jeg merka det da jeg kom tilbake til Norge at jeg liker mye bedre å skrive på norsk, og da på trøndersk, forteller Svein Arne Sandbugt