At et bredt folkelig band ble valgt til første konserten i storstua på Sistranda kom kanskje som en overraskelse på noen. Sie Gubba har de siste åra vært et av landets mestselgende band, uten at det har avspeilet seg i pressen. De drar fortsatt med seg et stempel som et harryband uten videre kulturell tyngde ut over popularitet i brede lag av folket. Men senterleder Håvard Dyrø er helt klar på hvorfor akkurat de ble valgt.

- Vi skal sørge for å gi befolkning på øyene et så bredt kulturtilbud som mulig, sier Dyrø.

– Vi ønsker rett og slett og ufarligjøre huset slik at alle skal føle seg hjemme her og finne et tilbud som frister, fortsetter han.

Et supplement til dagens tilbud

Senterlederen er helt klar på kultursenteret skal komme som et tillegg til det som allerede finnes av tilbud i dag. De ønsker ikke å være en konkurrent til dagens varierte kulturliv, fra festivaler til grendafester, og har derfor endret konseptet noe. Arrangementene enten det er rocken roll eller mer tradisjonell ”finkultur” vil ha fokus på musikken og konserten, og ikke festen.

- Vi håper folk vil sette pris på en skikkelig konsertopplevelse i ordnede former. Det nytter ikke å komme her med medbrakt på innerlomma, men man kan fortsatt få kjøpt seg et glass i regi av Hotell Frøya som vil ha ansvar for skjenkinga, forteller Dyrø.

Stå på konsert

Han forteller oss videre at det denne gangen er snakk om en stående konsert, siden amfiet er så viselig bygd at stolradene kan skyves til side.

- Vi tror det vil gi en konsertopplevelse som en hvilken som helst annen, mener Dyrø. – Hadde folk blitt sittende i seter hadde det blitt helt feil, legger han til.

Sie Gubba spiller i Frøya kultur- og kompetansesenter lørdag