Nytt av i år er kulturskoletilbudet "Fiolin".

- Vi har vært på utkikk etter en fiolinlærer en stund nå, forteller rektor Torill Antonsen Aae.Derfor er hun godt fornøyd med å kunne presentere Guro Rønningsgrind som den nye fiolinlæreren.Guro har studert musikkvitenskap ved NTNU og har jobbet innen kulturskolen tidligere. Hun er også sang- og pianolærer og har erfaring innen musikkleik forteller hun selv.

- Guro er en allsidig lærer noe som er svært positivt, smiler rektor Antonsen Aae.

Guro, hennes mann og to barn har kommet flyttende hit til Frøya fra Gauldal.

- Fiolin er et instrument man kan starte med tidlig, forteller Rønningsgrind.

- Det er et enkelt instrument å ta med seg og et sosialt instrument, smiler hun.

- Ved Frøya kulturskole har man plass til flere på fiolin legger hun til, så de som er nysgjerrige på fiolin og lurer på om dette er noe for dem, kan få lov å prøve det, sier Guro og rektor Toril.Ved kulturskolen her, blir det mulighet for både å spille fiolin alene eller i gruppe forteller Guro.

- Mange forbinder kanskje fiolin med klassisk musikk, men det brukes også i populærmusikk, countrymusikk, folkemusikk og andre sjangre presiserer Rønningsgrind.- I oppstarten kan man låne fiolin av kulturskolen, til man finner ut om dette er noe man vil fortsette med eller ikke, legger rektoren til.

Teater og Drama

Også nytt av året, er tilbudet "Teater og drama".

- Kulturskolen er ikke bare en musikkskole slik det var tidligere, derfor er det flott at dette tilbudet er kommet på plass, sier Toril.

- Vi har sett at det er en del teatertalent og flere med stort skuespillerpotensiale på Frøya, smiler Antonsen Aae og sikter til forestillingen "Bølgebarna" som ble holdt under kultur-og komeptansesenterets åpningsuke.

Carina Tønder Tøften er den som skal lede tilbudet. Carina er opprinnelig frøyværing, men forteller at hun har vært borte fra øyregionen i ti år.- I løpet av tiden borte fra Frøya, har jeg studert drama, teater, kunsthistorie og visuell kunst forteller Carina.I starten av "teater og drama"opplæringen, vil det være en del dramaleik, sier Tønder Tøften.

- Alle som er nysgjerringe på teater og drama er hjertlige velkomne innom oss, for å se hva det er vi gjør.Teater kan virke stort og skummelt, men det er det ikke forsikrer Carina.

- Vi starter alle fra scratch her. Læringen vil foregå i trygge rammer, hvor vi støtter hverandre, sier hun.Det finnes mange ulike typer drama, men teater handler også om det å lære stemmebruk og konsentrasjon, legger Tønder Tøften til.

Elevene ved teater og drama, deles inn i to grupper; de fra 3. til 6. klasse og de fra 7. til 10.klasse.

- I hovedsak er dette et tilbud for grunnskolen, men hvis noen fra videregående skole også vil være med, så får vi nok plass til dem også, sier kulturskolerektoren.

- Veien blir til mens man går den sier Carina, som vil former undervisningen etter hva elevene ønsker å holde på med, sier hun.

- Det er flott å ha fått Carina med på laget. Særlig med tanke på komposisjon av manus når vi skal sette opp fremtidige forestillinger, sier en fornøyd Toril Antonsen Aae, som etter hvert håper å få til samarbeide mellom de ulike tilbudene ved kulturskolen på Frøya.

Teater og Drama-tilbudet starter opp mandag 27. oktober klokka 17.00, ved Frøya kultur- og kompetansesenter.

Trommegruppe

Frøya kulturskole har fra før et slagverktilbud.Nå skal de i tillegg starte med en egen trommegruppe for nybegynnere, fra de i 4. klasse til 7.klasse.Lærer Gerard Rooker skal lede trommegruppen.

- Det blir i utgangspunktet trommeleik med trommer og andre rytmeinstrumenter, forteller Toril Antonsen Aae.Her er det også mulighet for å komme innom å se hva det går ut på, om det virker interessant og morsomt sier rektoren.Trommegruppe-tilbudet starter opp tirsdag 28. oktober kl.16.00 ved Frøya kultur- og kompetansesenter.

Fremdeles ledige ved andre fag

Det er fremdeles ledige plasser og mulighet til å melde seg på messinginstrument, skolekorps, tegning og dans også, sier Antonsen Aae.Kulturskolelærer Torill oppfordrer alle interesserte til å følge Frøya Kulturskole på Facebook.

- Facebooksiden vår bruker vi mye, så der kan man holde seg oppdatert på det vi gjør.Vi har også en nettside. Der finner man mer formell informasjon som priser og søknadsskjema:www.froya.kulturskole.no.