I år blir det felles samling for både Hitra og Frøya i Frøya kultur –og kompetansesenter i forbindelse med Ungdommens Kulturmønstring (UKM).

- Vi ønsker at alle unge mellom 13-20 år skal ta kontakt. Her er det ikke så viktig med rettskriving, men at unge kan være kreative med ord og har det gøy. Man trenger ikke skrive så langt heller. Det kan være alt fra dikt, sang eller hva som helst annet som ungdommene selv bestemmer, sier UKM-koordinator på Frøya, Guro Rønningsgrind.

- Selv om dette skjer i forbindelse med UKM må man heller ikke fremføre noe på scenen, beroliger hun.

- Gi dem giv

Under skrivekursene blir det også gjestebesøk fra lokale skribenter som Ingolf Jektvik og Hans Anton Grønnskag.

Mathias R. Samuelsen som blant annet står bak forlaget ” Beijing Trondheim” og Rune F. Hjemås som er tilknyttet Norsk forfattersentrum Midt-Norge, skal også være tilstede og har erfaring med å holde skrivekurs for unge.

- Vi tror dette skal gi ungdommene en giv til å komme i gang, mener Rønningsgrind.

Har du lyst til å være med bør du være kjapp. Rundt 20 stykker får bli med på kursene og man må melde seg på innen fredag 6. Februar.

- Påmeldingen kan skje ved å sende meg en SMS til 918 80 447, eller ved å sende en mail til guro.ronningsgrind@froya.kommune.no, sier UKM-koordinatoren.

Oversikt over kursene

1. Kurskveld: Mandag 9. februar kl. 18-21.

Kursholdere: Forfatterne Mathias R. Samuelsen og Rune F. Hjemås – tilknyttet Norsk forfattersentrum Midt-Norge.  Dette er forfattere som har erfaring med å ha skrivekurs for ungdom. Vi tror at Mathias og Runes kurs kan gi en "flying start" for våre deltakere.

Sted: Ungdomsbasen på Hitra.

2. Kurskveld: Mandag 23. februar kl. 18-21.

Ledet av to lokale forfattere, Ingolf Jektvik og Hans Anton Grønskag. Ved å knytte lokale forfattere til skrivekurset ønsker vi å skape en lokal forankring. Forhåpentlig kan vi med dette legge til rette for å skape et miljø for kreativ skriving som varer lengre enn de to kveldene kurset pågår.

Sted: Frivillighetssentralen på Sistranda, Frøya.