- Vi fremfører sanger som er rundt 400 år gammel. Likevel er det kanskje ikke helt det folk forbinder med klassisk musikk. Vi er fire stykker som synger acapella uten instrument. Dermed er det stemmene våre som bærer stykket, forteller Ingeborg Aadland fra Vox Nidarosiensis.

Med seg til øyregionen får hun Perrine Devillers, Vivien Simon og Congor Szántó. De representerer vokalsatsningen i Trondheim Barokk. Alle studerer sammen i Sveits til vanlig.

- Jeg er på min fjerde universitetsgrad innen musikk nå, så dere får i hvert fall noen velutdanna folk på besøk, ler Aadland.

- Kan oppleve noe man ikke gjør til vanlig

Selv sangene er fra en gammel tid, er budskapene i dem tidsuavhengig.

- Vi synger om ganske så universelle tema som kjærlighet og hva som skjer når den ikke lykkes, forklarer hun.

- Hva var det som gjorde at dere ville til øyregionen for å framføre sangene deres?

- Jeg tror det blir en flott mulighet til å oppleve noe man ikke gjør til vanlig. Dessuten er jeg fra Hemne selv, så det passet veldig flott å kunne få spilt en annen plass enn i Trondheim. Jeg tror de andre kommer til å sette pris på å få sett hvordan det er her ute også, så det er vinn-vinn tenker jeg.

Det vil bli holdt to konserter på lørdag. En i Dolm kirke klokken 13, hvor det er gratis inngang. Og en kl 18 i Sletta kirke hvor det koster 50-100 kroner å komme inn.

Se mer info i kulturkalenderen.