I dag har katastrofefilmen "Bølgen" Norgespremiere. På Frøya er etterspørselen såpass stor at det ikke holder med en visning klokka 20.

- Vi setter opp en ekstraforestilling klokka 22 i dag. Jeg fikk en telefon fra Nordisk Film som følger billettsalget over hele landet. De mente vi burde ha en forestilling til, så da tok vi en kjapp avgjørelse på at det gjør vi. Men det er ennå ledig plass på begge forestilligene, sier Elven.

- Vi har premiere i dag klokka 19, og det er en god del plasser igjen. Det er jo Norges første katastrofefilm, så denne bør folk få med seg, sier Lill Mona Kjerringvåg som er rådgiver på Kystmusset på Hitra. De viser også filmen i dag og på søndag.

- Bedre å gi folk filmene med en gang

Siden Kultur-og kompetansesenteret på Frøya ble bygd og digital kino kom på plass, har de merket en klar forskjell.

- Jeg har snakket med en del folk som pleide å dra inn til byen for å se film før. Nå ser de filmene her istedenfor, siden vi har den ut på premieredagen. Jeg vet noen kinoer pleier å vente for å se hvor interessert publikum er, men jeg tror det er bedre å gi folk filmene med en gang, mener kinosjefen.

- Litt bedre enn Midt-Norge

Når det gjelder besøkstallet på kinoen generelt sett, ligger de på rundt 30 av 72 solgte seter på alle forestillinger. Litt under halvparten.

- Det er det samme som landsgjennomsnittet, så vi er på det normale her, sier kinosjefen.

- Men vi ligger over det normale for Midt-Norge, så det er vi fornøyd med, påpeker Håvard Dyrø som er leder for Kulturhuset.