Marte Hallem skal spille hovedrollen Oda i sommerens oppsetning "Oda fra havet".

– Det blir for andre og siste gang, sier hun gjennom en pressemelding fra oppsetninga. Produksjonen har to samlinger bak seg i høst/vinter og nå er det klart at det også i år bli en blanding av lokale amatører og tilreisende profesjonelle skuespillere..

– Det er svært gledelig å registrere at nesten alle profesjonelle og amatører som var med sist, har lyst til å bli med igjen! Vi har latt alle få muligheten til å få et andreår. Neste gang er det nok duket for større utskiftninger blant de profesjonelle, men vi syntes det var riktig, både for spelet og aktørene, å la alle folk få prøve seg en gang til. Første året var såpass hektisk for å få alt i stand, at vi synes vi trenger et år til for å lande det vi satte i gang i 2014, sier produksjonsleder Vidar Oskarson.

Marte som Oda

Marte Hallem var lenge i tvil om hun skulle si ja til å spille Oda enda en gang.– Det er jo ikke det at to år er mye, det finnes vel hovedroller som er blitt spilt av samme person i mange flere år enn det, men jeg hadde i utgangspunktet tenkt å la stafettpinnen gå videre til noen andre etter ett år. Så er det likevel noe spesielt med det når du selv har laget manus og musikk, og fått et veldig nært forhold til hovedpersonen. Jeg kjente at jeg trengte et år til for å lande mitt forhold til Oda, men da er det definitivt slutt for meg i den rollen! Man kan ikke spille 22 år hele livet, ler Marte, som gleder seg til å samarbeide med Maciej Karpinski som orkesterleder. – Jeg er mer artist enn skuespiller, og er derfor spesielt opptatt av at musikken hele tiden skal utvikles og gå nye veier. Maciej skulle egentlig være med første året også, men fikk da for store utfordringer med sin tidskabal. Det gleder meg stort at vi nå får mulighet til å prøve ut samarbeidet vi har snakket om i noen år, og at hans kone Elin Karpinski Strandheim også blir med og leder alt som har med sang å gjøre. Det blir spennende!De andre rolleneProduksjonsleder Oskarson forteller at det også blir gjensyn med Martes søster Line Heie Hallem. Line skal spille Anne. – Line ble sist sommer kjent for folk på Hitra og Frøya som hovedrolleinnehaver i Maren- dømt til døden. Inger Marie Sunde Johansen fra Mausund skal også i år spille Ane Amalie, mens navn som Erlend Haga, Edvard Hægstad, Espen Løvås, Eli Sandvik, Håvard Sunde med flere også i år er med på scenen. Fremdeles gjenstår det å få landet et par roller, men vi er på sporet, og godt i rute, lover regissør Arnstein Langåssve.

Oda fra havet spilles 1., 2. og 3. juli nede i havna på Mausund.