"Hitra-ordføreren Roy Myren Talseth, i komiker John Brungots skikkelse, er i ferd med å ta av skikkelig i sosiale medier. Med egen Facebook-profil deler Roy Myren Talseth video av seg selv, små kommentarer om lokalsamfunnet Hitra og potensielle velgere samt deler artikler fra lokalavisa Hitra-Frøya. Senest i dag, da han delte saken om "Æ bry dæ om dæ"-videoen til Hitra kommune, med kommentaren:

- Godt for oss utflyttere å se at de holder humøret og medmenneskeligheten oppe på Hitra!

"What does the folk say"

Roy Myren Talseth har de siste ukene opparbeidet seg et publikum over hele landet, og videoen "What does the folk say" har fått mange visninger. Her forteller "Hitra-ordføreren" om hvor viktig det er å beholde kontakten med folket mens han besøker angivelige øyværinger.

Det hele er nok iscenesatt som en finurlig måte å promotere en kommende tv-serie på. Men uansett; kommentarene og liker-klikkene er blitt mange.

Herlig -en jenkaordfører er nødt å vinne; Mer enn en politiker er Roy. Han er folkets Toyboy, kommenterer en på Facebook-profilen til "politikeren"

Så kan man også spørre seg om alle har skjønt humoren i stuntet, og skriver:

- Politikeran som sitt nedi storbyen, se og lær!!! Det her er måten man byr på sæ sjæl! Veldig artig, Roy!

Hitra-Frøya må jo være lokalavisa til Roy Myren Talseth :-) Så da vi spurte om et intervju, svarte han ja. Vi håper å ha intervjuet i hus i løpet av helga. Inntil videre: Ta en titt på videoen.

Blir plutselig kalt til Oslo for å delta i Stortinget

Når Norsk Filminstitutt skal beskrive rollefiguren Roy, så blir han beskrevet som en godt likt ordfører for Arbeiderpartiet i den lille bygda Hitra.

- Når han plutselig og uventet er kalt til Oslo for å delta i Stortinget, tror Roy en drøm er i ferd med å bli virkelighet. For Roy ser ikke bare frem til å jobbe for solidaritet og sosialdemokratiet. Han har også et brennende behov for å føle seg som en del av et team, et kameratskap, et fellesskap. Møtet med virkeligheten viser seg å være et brutalt ett: Roys rådgiver forteller ham den første dagen: Du trenger ikke venner i ditt eget parti. Du har konkurrenter.

John Brungot (foto scanpix)

Det er Monster Scripted AS som er produksjonsselskap for serien, som er ventet i løpet av 2016. Regissør er Bård Fjulsrud. Han har regissert flere produksjoner for fjernsyn, både studioproduksjoner som den norske versjonen av Idol, og talkshow Manshow, samt komiserien Helt Perfekt.