I år er det et nytt styre og nye drivere som skal arrangere Hopsjødagene, som starter nå på torsdag.

- De siste årene har besøkstallene vært dårlige, så i år har vi gjort noen grep for endre dette, forteller Ida Aamold Nesset som er med å arrangere Hopsjødagene. Det vil i år bli gratis inngang på dagtid og mer kvalitet over bodene. Aamold Nesset forteller at de har fått tilbakemelding på at det har vært for mye av ”jallabodene” som preger mange martnader.

Vil ha kvalitet

- Bodene i år vil bare bestå av kvalitetsprodukter som håndarbeid og kunst. Det kan hende det blir litt færre boder i år siden vi har luket bort de som ikke selger kvalitetsarbeid, sier Aamold Nesset. Det vil også bli flere nye aktiviteter i år. Ungene kan få delta på barneverksted der de kan bygge sin egen båt. Det vil bli ro-konkurranse både for barn og voksne der man kan ta med sin egen båt.

- Vi oppfordrer de som har en båt som kan brukes i ro-konkurransen til å komme sjøveien. Vi har masse kaiplass å tilby, sier Aamold Nesset. På Fabrikkaia vil det være et motormuseum med Harald Aukas båtmotorer.

Satser på barn og unge

I et mattelt man kan både kjøpe med seg matprodukter hjem, og sette seg ned å spise. Lokale produkter vil bli solgt fra blant annet Garnviks Røkeri, Dalpro, Go’mat, Bryggeri Frøya og Ansnes brygger.

Hopsjødagene har alltid vært mest for barn, og dette skal bli enda tydeligere i år og i framtiden. Målet er å gi barn et tilbud som ikke finnes andre plasser.

Se flere detaljer om Hopsjødagene og mange andre aktiviteter på HFkalenderen.no

- Vi vil at dette skal være et lavterskeltilbud som familier kan bruke uten at det koster masse penger, forklarer Aamold Nesset. I år som tidligere vil det bli Sjørøvertokt og Hopsjømesterskap i blåsekasting. På fredag vil Pratmakerteateret holde forestillingen ”Snill? Hvem, jeg?”, og på lørdag vil Buran Fjas og Blågras underholde. Lørdag ettermiddag vil den kjente tegneren Øistein Kristiansen holde showet ”Øisteins blyant”.

Vil videreutvikle konseptet

Torsdag blir det kirkekonsert med Børge Pedersen, Bent Hassel, Therese Ulvan og Thormod Høyen.

- Tidligere i år hadde vi også konsert med disse fire, og da var det fullt hus og et veldig fornøyd publikum, forteller Aamold Nesset. Rett etter konserten er det Stifterens aften på Hopsjøbrygga. Det er en kveld der stifteren av Hopsjøbrygga, Tor Bugten, skal minnes. Det blir vist film, holdt taler og spilt musikk.

- Hopsjøbrygga har en veldig gammel historie helt fra 1700-tallet. Men minst like viktig er den nye, gamle historien om hvordan Bugten sammen med mange andre gjorde Hopsjøbrygga om fra ei rønne til det den er i dag, forteller Millan Skjærbusdal. Hun er en av de nye driverne av Hopsjøbrygga. I fjor høst ble det klart at det gamle styret hadde store økonomiske utfordringer og måtte avvikle driften. Det ble med nød og neppe opprettet et nytt styre som skulle drive videre.

Steg for steg

- Da ble spørsmålet hvordan vi skulle drive videre for at det skulle gå rundt økonomisk etter hvert, forteller Skjærbusdal. Hun forteller at hun alltid har hørt at det finnes så mange muligheter på Hopsjøen og at det da er viktig å gripe de mulighetene. Det er viktig at det som påbegynnes fullføres.

- Vi må gå trappa steg for steg. Vi begynner litt i det små nå, så får det bli mer fram mot Hopsjødagenes 30-årsjubilum i 2020, men det finnes noe for både liten og stor på Hopsjødagene sier Skjærbusdal.