Driftselskapet for restauranten på Hopsjøbrygga, Handelshuset Parelius AS, har fra 1. august skiftet ledelsen av restauranten Traktørstedet Landstryker’n.

- Sigrid har jobbet på Hopsjøbrygga med alle slags oppgaver de siste to sesongene og ble nærmest kastet uti lederoppgaven midt i hovedsesongen i år. Dette ville vært en tøff utfordring for enhver person, men vi er imponert over måten hun har tatt ansvar, levert resultater og utført sine oppgaver på, sier styreleder Reidar Skaget og Tom Skare i styret i Handelshuset Parelius AS.

- Vi er derfor trygge på at vi ikke kunne funnet en bedre leder for restauranten i en hektisk sommersesong sier de to som er erfarne bedriftsledere sjøl.

Masse lovord

Tidligere leder Torbjørg Hjertø Hammer har måttet melde pass etter lengre tids sykdomsfravær i den mest hektiske sommersesongen og har valgt å tre av som daglig leder.

Styret i Handelshuset Parelius AS konstituerte tidligere i sommer konstituert 18-åringen Sigrid Marie Hestnes Hjertø som daglig leder i sykemeldingsperioden til Hammer, og har nå valgt å ansette Sigrid som fast leder av Handelshuset Parelius AS.

- Sammen med kjøkkensjefen Jan Egil Sigurdsen har Sigrid sørget for en restaurant med godt renomme, fornøyde gjester som kommer med masse lovord tilbake og ei som har etablert gode rutiner for daglig drift i en meget hektisk sommersesong.  Vi synes det er tøft av Sigrid å ta på seg en slik lederoppgave som består av mange arbeidsoppgaver mange ikke ser synlig til daglig, og mange kunne kanskje være skeptisk til å ansette ei slik ung jente. Til dem vil vi bare si; vi ansetter ikke basert på alder hverken den ene eller andre veien, men på dyktighet og hva du kan vise til av resultater, derfor var Sigrid et naturlig valg for oss , sier Reidar Skaget, som er en fornøyd styreleder i driftsselskapet på Hopsjøbrygga.

- Jeg hoppet i det

18-åringen sjøl er sprudlende fornøyd. - Jeg hoppet i det. Det var litt skummelt, men jeg er glad for at jeg takket ja til tilbudet, sier Sigrid Marie.

- Det var en fordel at jeg hadde litt erfaring fra i fjor og at det var mange kjente oppgaver som skulle løses. Den opplæringen vi unge fra lokalmiljøet har fått tidligere er godt å ha med seg både nå og senere i arbeidslivet, uansett hvilken retning det tar siden. Jeg er bare atten år og tar oppgavene som de kommer, sier hun.

Andre serverer spriten

At hun med sjefsjobben også skal ha ansvar for øl- og spritservering, har de funnet en praktisk løsning på.

- Det er ett lite problem og det at det er tjueårsgrense på å håndtere sterkere saker. Men det løser vi med at jeg har eldre kollegaer som tar den saken. Vi har et fint arbeidsmiljø og jeg gleder meg til hver dag jeg skal på brygga, forteller hun.

Sigrid Marie forteller om en hektisk sommer med mye å gjøre, mange trivelige gjester og gode kolleger.

- Uten så god hjelp fra ledelsen og de ansatte, har det nok ikke vært så lett, for det er en stor oppgave og mange gjester. Men vi er mange servitører og vi får mange gode tilbakemeldinger om fornøyde gjester, og da er vi også fornøyde med den servicen vi har gjort for at det skal bli en trivelig plass her på Hopsjøen, sier 18-åringen.

Hun sender også en stor takk til de som har valgt å satse på henne.

-  Jeg er så glad for at jeg har fått en så fin mulighet i starten på min arbeidskarriere, at jeg kan ikke få takket nok for det. Jeg håper mange andre også får en slik mulighet, sier Sigrid Marie.