- Jeg var på Frøya for et år siden på fisketur og ble helt satt ut av hvor vakkert det var her i forhold til naturen og lyset. Da var det noen som sa jeg måtte ta turen til Sula og det gjorde jeg.

Der fikk den portugisiske kunstneren et syn som hun ble helt trollbundet av. Siden Frøya kommunes har et samarbeid med Sør-Trøndelag fylkeskommune og Lademoen kunstnerverksted om å ta imot kunstnere fra hele verden til opphold på Sula, fikk hun muligheten til å returnere i to omganger.

- Jeg har vært her i nesten en måned nå og så skal jeg tilbake litt senere. Det er virkelig unikt her ute med landskapet, hvordan man kan se over til andre øyer, at det er lite trær, og selvsagt de fantastiske folkene som er her ute. Det er fullt av kontraster som jeg synes det er veldig spennende å prøve å fange, forteller de Herédia.

- Folk har vært veldig åpne

Kunstneren maler både landskap og portretter, og har utviklet en abstrakt stil etter hvert. Hun bruker flere ulike metoder som olje og akvarell i sine verk.

- Så langt har jeg snakket med folk og laget skisser som jeg skal fortsette på. Jeg liker å bli kjent med folk før jeg begynner å male. På den måten kan jeg prøve å få fram essensen med det mennesket jeg møter. Jeg må si at folk har vært veldig åpne på Sula, så det har vært interessant å bli kjent med dem.

- Vil lage en ”3-D utstilling”

I tillegg har hun brukt video i samtale med personene hun har møtt og vil få med seg noen musikere når hun skal ha den endelige utstillingen på våren 2016.

- Målet er å lage en slags ”3D-utstilling” hvor jeg kan få vist fram Sula på best mulig måte i flere dimensjoner. Jeg skal også ha en utstilling i New York, hvor jeg ønsker å vise fram hvor fantastisk det er på Sula til hele verden.

- Til slutt håper jeg utstillingen blir flyttet fra Frøya kultur-og kompetansesenter (FKK) til Sula. Det hadde vært helt perfekt hvis den kunne blitt der alt startet, mener hun.

Smakebit på onsdag

På onsdag 29.juli klokken 15.00 i kinosalen på FKK, skal hun vise frem noen av skissene hun har gjort så langt, for de som vil få en smakebit av det som kommer.

Patricia de Herédia blir dermed den andre kunstneren som viser fram noe av det hun har laget på Sula på Frøya Kultur-og kompetansesenter i år. Under kan du se hva den prisvinnende franske kunstneren Maud Gironnay viste fram tidligere.