Å skrive sang om ski og skiturer og samtidig være fra den relativt snøfattige regionen Hitra og Frøya, er ikke så veldig langt fra naturstridig. Det har likevel ikke hindret Therese Ulvan i å skrive en låt over nettopp dette temaet, sammen med Tommy Rodahl og Ulf Risnes. Resultatet har blitt "Nye Gnagsår, Gamle Ski", som etterhvert skal gis ut på plate. Og snart også video, som skal produseres sammen med Øystein Dolmen og nevnte Risnes.

HØR SMAKEBIT AV LÅTA VED Å STARTE VIDEOEN I DENNE ARTIKKELEN

Sanger og låtskriver Therese Ulvan fra Sandstad kan minnes at hun deltok i et såkalt "Pondusrenn" på 80-tallet. Men der stopper også i stor grad hennes egen ski-karriere. Og langt vanskeligere er det å oppdrive bilder av seg selv i ski-possitur. Derfor har hun måttet endre strategi for hvordan den kommende musikkvideoen skal illustreres.

- Jeg skulle jo lage musikkvideo og legge til koselige bilder fra "Pondusrenn '86" og slikt, men det fantes faktisk INGEN bilder av meg på ski! Det vitner litt om min entusiasme for faget. Så kom jeg på at den gangen jeg var med på Pondusrennet, så måtte de lete etter meg, fordi jeg kom aldri i mål, sier Therese med et smil.

Og fordi det aldri ble noen Therese-på-ski-bilder, spør hun nå lokalavis-leserne og egen fan-skare om hjelp.

- Jeg ser etter folk som kan sende meg koselige, artige, rare, snåle og skumle skifilmer og bilder, sier Therese, som håper på kontakt gjennom adressen thereseulvan@runbox.no eller "sjølingan" på Sandstad.

«Farmen-Tommy og Diva-Therese på Sauøya» heter dette bildet signert Christine Hermanstad.
- Jeg ser etter folk som kan sende meg koselige, artige, rare, snåle og skumle skifilmer og bilder, sier Therese Ulvan (Foto: Andrea Utvik Karlsen)