Trondhjems Turistforening (TT) lanserer nå "Opp24". Dette er et turkonsept som går ut på å besøke den høyeste toppen i hver kommune i Sør-Trøndelag. Totalt er det 24 topper i fylkets 25 kommuner. (To kommuner har et felles grensepunkt som sin høyeste topp.)

Innsjekkingsapp

De som ønsker å delta på Opp24 må laste ned appen "UT på tur" på telefonen sin. Med denne kan man sjekke inn på de 24 turmålene. Avstanden til målet må være maksimum 200 meter for å kunne sjekke inn. Appen inneholder oversikt over alle turene med rutebeskrivelser og kart.

Navigeringsapp

Laster du i tillegg ned UT-appen kan du søke opp turmålene og ha med deg kart med inntegnet rute som viser vei og hvor du er til enhver tid når du går turene. For å navigere må GPS-funksjonen på telefonen være aktivert.

Gunhild Riiber i Frøya Turlag og Ola Rønningen i Hitra Turlag forteller at dette vil være et permanent turtilbud i årene framover. Du kan altså selv velge hvor mange av toppene du vil besøke hvert år. Noen av turene er også fine å ta på ski om vinteren. TT tar i tillegg sikte på å arrangere fellesturer med erfarne turledere til de mest krevende turmålene slik at alle får en mulighet til å gå disse turene trygt.

Lokallagene i øyregionen tar også sikte på arrangere turer til sine topper.

Alle som bestiger 24 topper får premie. I tillegg blir det uttrekkspremier blant alle som deltar.

TT arbeider også med å utgi en turbok, der turmålene beskrives med turfakta, adkomst og rutebeskrivelse. I tillegg blir det annen relevant informasjon for turgåere. Boka ventes å bli ferdig til høsten, og vil bli delt ut til turlagets medlemmer. I tillegg kan boka selvsagt kjøpes hos turistforeningen.

- Opp24 er en del av Trondhjems Turistforenings aktiviteter i Friluftslivets år 2015. Gjennom å ta i bruk ny teknologi er målet å inspirere spesielt flere unge til å være fysisk aktive. Også alle andre som er fortrolig med å bruke ny teknologi vil ha stor glede av dette turtilbudet, sier Asgeir Våg i TT. Han mener dette er en flott måte å bli kjent med vårt fylke.

De 24 turene har stor spennvidde i tilretteleggingsgrad, lengde og antall høydemeter.

- Opp24 byr derfor på utfordringer som gjør at de som gjennomfører alle turene med rette kan titulere seg som «fjellvant», mener Våg.

Bilder fra toppturene

I samarbeid med de lokale turlagene, oppfordrer lokalavisa turgåere om å sende inn bilder fra besøk på Mørkdalstuva (Hitra) og Besselvassheia (Frøya). Vi vil bruke bildene til å lage et galleri på nett med topp-besøkene.

Bildene kan du sende til: post@hitra-froya.no eller MMS med kodeord HF TIPS til tlf.nr. 2399

Dette er Opp24-turene:

Besselvassheia 76 moh., Frøya

Dåapma 644 moh., Roan

Elgshøgda 537 moh., Skaun

Finnvollheia 675 moh., Åfjord

Fongen 1 441 moh., Selbu

Forollhogna 1 332 moh., Holtålen /Midtre Gauldal

Gråurda 791 moh., Snillfjord

Hestgrovheia 656 moh., Agdenes

Kråkfjellet 817 moh., Klæbu

Mørkdalstuva 345 moh., Hitra

Nordvest for Baklifjellet 625 moh., Malvik

Omnfjellvarden 847 moh., Orkdal

Osplikammen 285 moh., Ørland

Nordvest for Rensfjellets topp 930 moh., Melhus

Resfjellet 1 165 moh., Meldal

Ruten 1 039 moh., Hemne

Seksortklumpen 493 moh., Bjugn

Storheia 566 moh., Trondheim

Storheia 600 moh., Osen

Storskrymten 1 985 moh., Oppdal

Storsylen 1 762 moh., Tydal

Storviglen 1 561 moh., Røros

Svarthetta 1 548 moh., Rennebu

Ytre Skurvhatten 623 moh., Rissa