Oppvekstsenteret på Dyrøya er flinke til å involvere familie og venner når de har hatt et prosjekt. Ikke minst er de dyktige på å be inn til kaffeselskap for å fortelle om det de har holdt på med. Og foreldre, besteforeldre og andre nære familiemedlemmer er flinke til å møte opp når de får en invitasjon.

Torsdag var en slik dag. Da strømmet det på med foresatte og andre fra familien, når barnehagebarn og elever ved oppvekstsenteret inviterte til familiekaffe.

GJESTER: Mange hadde møtt opp for å bli underholdt og få traktering under Familiekaffen.

Bedriftsbesøk

Fiskeplansjer på veggene, og fiskekunst på bordene viste at det var fisk de hadde jobbet med. For elevene har lært masse om fiskene vi har i havet i nærområdet vårt, og hvilke metoder som brukes for å fange dem. De hadde også skrevet dikt og fortellinger om fisk, og laget fiskemat. To bedriftsbesøk var også lagt inn, først på Seashell hvor skolen faktisk har et eget klasserom. Der fikk de smake på kamskjell, og de fikk lære hvordan de skulle se forskjell på hann- og hunnkrabber, og de fikk kokebok med mange gode oppskrifter på sjømat. Uka ble avsluttet med et bedriftsbesøk på SalMar, som også hadde sponset dem med en laksemiddag tidligere i uka, og på Øypall, som produserer alle pallene SalMar trenger når fisken skal fraktes ut på markedet.

– Vi er så heldige at vi har foreldre som stiller opp for å skysse elevene når de skal på bedriftsbesøk, roser lærer Lillian Holm ved oppvekstsenteret.

MUSIKK: Lukas spilte fiolin sammen med musikkskolelærer Guro Rønningsgrind.

Sanger om fisk

Men torsdag var familiedag, hvor alle sangene barnehagebarn og elever framførte, handlet om fisk og sjø. I tillegg vartet de opp med Livsgledesangen, til ære for dagsenteret for demente, som var spesielt invitert denne dagen. Med sine gule «Livsglede for eldre-skjorter» lyste både barnehagebarna og elevene opp fra scenen.

De sang, og de leste opp selvskrevne, og ikke minst velskrevne fiskedikt, hvor flere av verselinjene fikk gjestene til å le godt.

Lærerikt

Til kaffen var det gode kaker (ikke fiskekaker), bakt på skolen, og de inviterte fikk også prøve seg på en fiskequiz, hvor de bordene som hadde nåværende og tidligere fiskere, hadde et godt fortrinn. De visste nok hvorfor torsken har skjegg, og hvilken fiskeart som er den største ved Frøya.

Besteforeldre og andre inviterte ga uttrykk for stor glede over å bli invitert, og elevene som hadde hatt fisk på timeplana ei hel uke var også fornøyd med opplegget.

SØT SOM MAMMA: Dette diktet er skrevet av Alice i tredje klasse.

– Det har vært veldig greit og lærerikt. Men jeg visste mye om fisk fra før, for jeg har snakka med pappa om fisk, og vært mye sammen med han på sjøen, sier Oskar Strand.

Ruth Myrseth synes også det har vært ei fin uke.

– Det har vært veldig spennende. Spesielt gøy har det vært på bedriftsbesøk. Også har det vært moro og lært om ulike fiskeredskap, smiler Ruth.