Folk hadde nærmest gått mann av huse for å få med seg juletretenningen på Hamarvika i dag. Det var Coop Hamarvik som sto bak arrangementet, eller «copen» som Tore Johansen sa, eller «samlaget» som Ivar Gafseth kalte det.

De to karene, godt kjent fra blant annet «The julekalender» dro i gang en minikonsert spekket med sang og musikk, som var ment å få folk i julestemning. Da Tore Johansen dro ut de høye tonene i O sole mio, noe han høstet stor applaus for, er jeg nesten sikker på at det hørtes helt til Sistranda.

Støveldans

Om noen hadde trodd at det var Gjertrud og Olaf Sand som skulle opptre, ble de kanskje skuffet, for de glimret med sitt fravær. Men støveldans ble det, riktignok uten musikk til, men ved hjelp av fem unge frøyværinger på scenen ble det et morsomt innslag. Etter litt veiledning av Ivar Gafseth, klasket de både lår og støvel, og som takk fikk de hver sin pose «Olaf Sands rifla potetflak», og helst sikkert et artig minne.

Så var den trivelige konserten over, og det var nissene sin tur til å rundhåndet dele ut godteposer til de minste. Sammen med et lysende juletre, varm gløgg og pepperkaker, varmet det godt på den aller første skikkelige vinterdagen.