21 år gamle Christina Schjetne, som nå bor i Trondheim, men som er fra Hitra, hadde ikke opptrådt med sang foran publikum siden hun var 16 år. Ikke før hun nå stod foran de fire dommerne og gikk videre i sangkonkurransen Idol.

- Jeg har skikkelig sceneskrekk, så jeg har holdt meg unna å synge foran folk veldig lenge nå. Jeg meldte meg på Idol i fjor også, men da lot jeg være å dra. Jeg turte ikke. I år ville jeg utfordre meg selv og faktisk dra på audition. Jeg ville presse meg selv litt, forteller hun.

Preget av nerver

Schjetne forteller at hun var ekstremt nervøs både før og under audition. Dommerpanelet består av Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Esben Selvig ("Dansken") og Gunnar Greve Pettersen.

- Jeg husker nesten ingenting fra det, jeg. Jeg var så nervøs! Spesielt på grunn av at Kurt Nilsen sitter i juryen. Han er så flink, så jeg var ekstra nervøs for hans tilbakemeldinger, innrømmer Schjetne.

Men det hadde hun ikke mye grunn til å være.

- Kurt Nilsen var den som ga meg best tilbakemeldinger, så da ble jeg veldig letta. Men dommerne kommenterte at de så at jeg var veldig nervøs. Men jeg gikk videre allikevel! Jeg hadde ikke forventa å gå videre, så jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg vil gjøre neste gang. Jeg har forandret meg så mye siden sist jeg holdt på med dette, så jeg får ta det litt underveis, sier sangtalentet.

Første sangen hun sang foran noen

Christina Schjetne valgte å synge "Uninvited" av Alanis Morisette. En låt som forøvrig Margaret Berger også sang i løpet av sin Idol-karriere.

- Det var egentlig veldig tilfeldig at jeg valgte en låt Margaret også sang. "Uninvited" var den første låten jeg sang foran noen, så det er en sang jeg er veldig trygg på. Jeg ville ikke eksperimentere med nye låter jeg ikke kjenner så godt når det er så lenge siden jeg har holdt på med dette sist. Jeg gikk for den trygge, forteller hun om låtvalget.Og det lønte seg. Med "ja" fra tre av fire dommere, mottok hun gullbillett og gikk videre som en av de hundre som får kjempe videre om tittelen i Oslo.

- Det var "Dansken" (Esben Selvig) som var i tvil. Han sa til slutt nei, mens Kurt og Gunnar sa ja. Da var det opp til Tone, som også sa ja. Tone redda meg, forteller Schjetne.

- Jeg husker ikke så mye fra det heller, men jeg tror det var mye hyling da jeg gikk videre. Jeg var rimelig glad. Når man ser andre på TV gå videre, så tenker man ikke over hvordan det føles å stå der selv. Det er en veldig god følelse å få anerkjennelse for det man gjør, spesielt fra de som er høyt oppe i musikkbransjen. Det å klare å vise at man har et eller annet... Det føles godt, avslutter øyregionens Idol-håp.

Se Christinas audition her!