Det er ingenting midlertidig med bandet som nettopp har skiftet navn til den engelske utgaven av ordet. Tvert imot satser guttene i Temporary alt på å leve av musikken og duoen sin.

Jonas Peitersen fra Ansnes utgjør sammen med Mikael Øgaard fra Oslo, duoen. De to traff hverandre på Trøndertun folkehøgskole og det siste halvåret har det skjedd mye for guttene.

Første steg mot drømmen om å leve som musikere var konkurransen Bandwagon. Bandwagon er en kåring av Norges beste uetablerte band eller artist, samt beste nye låt og beste videodemo. Konkurransen arrangeres av lokalaviser over hele landet, Nettavisen, Ordentlig Radio og Rock City, det nasjonale kompetansesenteret for pop og rock.

Her ble duoen plukket ut til å spille på Gramo Underwood under Norwegian Wood i sommer.

- Vi har skyhøye forventninger til å spille på en av norges mest kjente festivaler, ler guttene og moderer seg mer seriøst:

- Det blir kjempegøy. Det er stort for oss å få spille der uansett om vi blir ”oppdaget” eller ikke slik noen spår, sier de.

Ut-award

Og høydepunktene for 2016 har allerede blitt flere. I januar ble Midlertidig kåret til årets nykommere under Adresseavisens årlige kåring Ut-Awards.

Guttene er ikke i tvil om at en slik utmerkelse hjelper dem på veien mot å nå målet å leve av musikken sin.

- Vi må fortsatt gjøre vår jobb, men vi får spille mer på radio, og vi bli kontaktet av folk som vi kanskje ikke selv hadde tenkt på å ta kontakt med.

Folkinspirert

- Musikken vi spiller er rolig og dempa. Det er morderne folkemusikk der vi bruker elgitar. Det blir en helt annen sound enn det man har hørt før, forklarer Mikael Øgaard.

Guttene mener musikken er fengende for allmennheten og at den passer i alle sammenhenger.

- Man kan være sju år og man kan være 80 år og like dette, mener Jonar Peitersen.

Han er spent på hvordan publikum på Ansnes brygger tar imot dem når lokalavisa snakker med dem rett før de entrer scenen.

- Det var kanskje dumt å avslutte oppvarmingen min med Rampa (Cola-sangen til Anders Jektvik) når vi skal på rett etterpå. Vi drar det jo litt ned i tempo nå, smiler han.

Og selv om ikke alle blant det unge publikumet på Ansnes Brygger denne kvelden er like lydhørte så sent på kvelden, slår de fengende rytmene og varme stemmene til guttene godt an. Musikken minner om en blanding av irskinspirert folkemusikk og Simon & Garfunkel. Alt materiale skrives selv og stilen varierer fra mørke, rolige, blues-aktige melodier til mer lystige toner med innspill av folkemusikk.

Ikke annet å gjøre på Hitra

Peitersen har kanskje forklaringen på hvorfor så mange av Hitras ungdommer har blitt dyktige musikere.

- Når man først er blitt bitt av noe og bor på Hitra, så er det ikke så mye annet å finne på, så man holder på med det hele tiden. Da er det enkelt, smiler han.

Men som så mange andre har også Jonas Peitersen en spesiell hitterværing å takke for musikkinteressen.

- Takk til Ingolf! (journ.anm. Jektvik musikklærer)

- Han er en fantastisk fyr. Han er tålmodig,  forståelsesfull og inspirerende.

I oktober sa guttene i et intervju med Adresseavisa at bandene de drømmer om å varme opp for var Anders Jektvik eller The Tallest Man on Earth, siden nesten alle de andre de hører på er døde. Dette ønsket blir også oppfylt når duoen spiller før Anders Jektvik på Knarren i påska.

Jonas Peitersen forteller at han er stolt av å komme fra Hitra og gjerne forteller det når han spiller andre steder. Han lover å huske hjemplassen sin også når han blir kjendis.

- Ja, det er bare å ta kontakt og ha oss til å spille, så kommer vi vi.

De har allerede planer om å spille på Hitra til sommeren også, men før påske og sommer, står musikkafeen Antikvariater  og kafeen Digs i Trondheim på programmet.

- Nå skal vi satse på musikken for alt det er verdt. Målet er å leve av dette, smiler guttene.