Hitra-ordfører Ole L. Haugen deltar i dag i en konferansen "Smart produksjon Norge" på Kongsberg i regi av Norsk Forening for Automatisering. Konferansen har fokus på automatiserte løsninger, ny teknologi og at kvalifisert og kompetent arbeidskraft skal være våre viktigste fortrinn i smart produksjon når norsk industri skal konkurrere internasjonalt.

- Jeg ble ble invitert av arrangøren til å holde innlegg om "Industrialisering og videre utvikling av havbrukssektoren". De har "oppdaget" det som skjer i vår region, og særlig vår tilrettelegging på Jøsnøya, forklarer Haugen.

Ordføreren mener dette gir en unik mulighet til å kunne fortelle om mulighetene på kysten og på Hitra og Frøya, midt blant det ypperste av kommersielle høyteknologiske miljø i Norge.

Ole L. Haugen

- Som konferansens tittel handler om - smart produksjon i Norge - så må vi legge til rette for at man kan både omstille til en mer bærekraftig produksjon i Norge, og helst innen de næringer vi har våre naturgitte fortrinn, og dernest må vi være opptatt av å beholde og øke verdiskapingen innenlands. Til det trengs det at man tar ny kunnskap og nye teknologi og automatisering i bruk, ikke minst innen den delen som vi vanligvis betegner som bearbeiding og foredling. Og her trenger vi å trigge nysgjerrigheten og interessen i de høyteknologiske miljøene. Ekstra viktig blir det herunder å gjøre dette høyteknologiske miljøet oppmerksom på hvor man finner den ledende havbruksklyngen i Norge - nemlig på Hitra og Frøya - slik at vi er offensive i forhold til det som blant annet statssekretæren i næringsdepartementet nettopp sa her under åpningen: "Klyngene vil bli mer og mer viktig for den videre utvikling av norsk næringsliv", sier Haugen.

Blant andre innledere på konferansen er statssekretær Lars Jacob Hiim, direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri, Heidi Arnesen Austlid fra IKT Norge og Ronny Lie i Kongsberg Gruppen ASA.