Mot til å glede-dagen er den 23. november, og har etter hvert blitt en årlig markering. Hensiktene er å skape og spre glede, med enkle midler.

Besteforeldrekafé

Ungdommene ved Sistranda skole har i dag gledet både unge og gamle. Mariel Kjønnøy og Henrik Fossmo har arrangert besteforeldre-kafé sammen med sine medelever på tiende trinn.

- Tiendeklassene har stått for hele arrangementet. Vi har stått på. Her har vi bakt, kokt kaffe, og øvd til underholdningen, forteller Fossmo.

- Du vet hvordan moderne besteforeldre er

Etter at kaffe og kake er fortært er det underholdning som står på programmet. Kortspill og prat håper de også på at det skal bli tid til.

- Og alt er gratis! Det er jo Mot til å glede-dagen, stråler Kjønnøy.

- Vi skulle gjerne hatt enda flere besteforeldre her. Men vi er glade for de som har tatt seg tid til å stikke innom, men du vet jo hvordan moderne besteforeldre er; de er jo fortsatt i jobb, smiler Henrik.

Blant de besteforeldrene som ikke er i jobb finner vi Tove Jünge Fredagsvik, Ragnhild Ervik og Anton Ulrik Ervik. De har blitt pensjonister og styrer tida si sjøl.

- Vi kom fra Syden i natt. Det var lett for oss å prioritere dette fremfor å pakke ut koffertene, ler Jünge Fredagsvik.

- Ungdommene gleder oss ved å invitere oss hit og vi gleder dem med å komme hit. Det er en gjensidighet i det, mener Ragnhild Ervik.

- Vi blir jo glad sjøl også!

8. trinn har valgt å spre glede blant de yngste. Inga Greve Sandvik og Henrik Sehm-Hansen har med seg 14 medelever til Sistranda kystbarnehage på Mot til å glede-dagen. Sammen med barnehagebarna har de hatt høytlesning, baking og gått på tur.

- Ungene var ganske sjenerte når vi kom, men de tødde fort opp, forteller Shem-Hansen.

- Ja, småguttene var spesielt glad for at Henrik kom, for de har ikke så mange menn her i barnehagen, sier Inga Greve Sandvik.

- Vi skulle i alle fall hatt flere slike dager, for det er artig å glede andre, smiler Henrik.

- Ja, vi blir jo glad sjøl også, utbryter Inga Greve Sandvik.