Hitra-venner av Sigurd Sæther-Grøttebakk og Karina (Maja) Mosand Ulvær, som omkom i en trafikkulykke i Snillfjord sist fredag, arrangerer lørdag bilkortesje til minne om sine venner. Det skjer i etterkant av begravelsen i Sandstad kirke og jordfestelsen på Fillan kirkegård. Ungdommene antyder oppstart ca kl. 15.

- Alle som vil være med og vise sin støtte til venner og pårørende er hjertelig velkomme, sier Karl Martin Kaald og Lina Måsøval til lokalavisa Hitra-Frøya. Tidligere i uka opprettet de en Facebook-invitasjon til venner og kjente. Ungdommene sier til lokalavisa at invitasjonen er åpen for alle.

- Vi håper så mange som mulig har mulighet for å være med på å hedre Sigurd og Maja, sier Karl Martin og Lina.

- Og det er fint om de som bor på strekningen kan sette fakler langs veikanten, legger Lina til.

Lina Måsøval

Over 100 sier de vil delta

I skrivende stund har antallet som har sagt ja til invitasjonen passert 100, og rundt 40 har sagt at de kommer. Det vil derfor trolig bli en svært lang bilkortesje fra Fillan tilbake mot Sandstad og Strand etter begravelsen/jordfestelsen lørdag. Også politiet er informert om kortesjen.

- 28. november blir det begravelse kl 1200 i Sandstad Kirke og deretter Fillan kirke. Det blir så minnestund for alle på Strand skole. Det blir to kolonner, en for familie og pårørende, og en for oss. Familie og pårørende kjører først, før det så kommer politibil bak dem, som vi skal ligge bak. Og vi får også en politibil helt bak, forklarer ungdommene.

Karl Martin Kaald

Starter på busstasjonen

Karl Martin Kaald og Lina Måsøval sier at starten blir på busstasjonen i Fillan.

- Vi møtes på Fillan busstasjon nedenfor rådhuset etter vi har vært i Fillan kirke. I utgangspunktet møter vi opp på busstasjpnen mellom kl. 1500-1515. Forsinkelser kan dukke opp.  Der står politibilene og venter for å ekskortere oss videre. Vi kjører fra Fillan til Hestvika, der vi snur et stykke etter Strand skole, for å så kjøre forbi skolen. Så kan de som vil stoppe, bli med på minnesermonien, forklarer de.

Fra kortesjen i Klæbu: En lang rekke biler beveget sakte til minne om de omkomne.

- Fortjente dette

Også i Klæbu, der Sigurd har hatt mye av oppveksten sin, arrangerte venner en spontan bilkortesje lørdag kveld.

- Sigurd var bare fantastisk. Han fortjente dette, sier klæbyggen Ørjan Riise. På kort tid fikk han samlet en stor venneflokk fra Sigurds ungdomstid i Klæbu. Lørdag kjørte mellom 30 og 40 biler kortesje fra Klæbu til Byåsen til minne om Sigurd og kjæresten Maja.

Etter begravelsen i Sandstad kirke, er det også ventet et langt gravfølge langs veien når begravelsesfølget skal forflytte seg fra Sandstad kirke til Fillan kirke.