Sandstad kirke var helt full etter tragedien hvor de to ungdommene omkom. Rundt 500 mennesker hadde møtt opp, beregnet kirketjener Bjørg R. Bjørgvik.

- Laget en kjærlighetsvott

Therese Ulvan sang "Imagine" av John Lennon og "What a wonderful world" av Louis Armstrong i begravelsen. Foto: Rune Eian

- Maja var med på Maren dømt til døden og har opptrådd for kongen gjennom å være med på historiske spill. Hun var leder for sosialistisk ungdom i en alder av 15 år og hadde alltid en sterk rettferdighetssans. Hun var også glad i å strikke og hadde laget en kjærlighetsvott til seg og Sigurd. Den var utformet slik at de kunne holde hender i en og samme vott og ha den andre hånden fri, fortalte gravferdstaler Solveig Sandsør fra Human-Etisk Forbund.

Nå skal Maja og Sigurd begraves sammen og ikke bli skilt fra hverandre.

- Som søsken i korpset

Kompisene Sondre Sørensen Brøndstad (perc) og Håvard Tanem (gitar) spilte "Stairway to Heaven" av Led Zeplin for å hedre Sigurd og Maja. Foto: Rune Eian.

- Det ble tidlig klart at Sigurd var interessert i musikk og han var med i band og to korps. Han fikk seg gitar i ung alder, men fant ut at han kunne spille trommer ved å øve seg kasseroller og andre ting som laget lyd. Senere pleide det å samles en guttegjeng og spille på et rom med lite luft. Men Sigurd hadde løsningen klar. Han hengte opp wunderbaum, opplyste Olsen og kirken ble fylt med latter igjen for en kort stund.

En av Sigurds kompiser fra korpset delte også noe av det siste Sigurd hadde sagt.

- Vi er som søsken i korpset, sa Sigurd. Han tok alltid vare på oss og var aldri sur eller trist. Kun blid, sa Thomas Andrè Sandvik.

Som presten minnet Sandvik på at det er mye positivt å huske om Sigurd og Maja, selv om man føler mye sorg i dag.

Et meget langt gravfølge kjørte fra Sandstad kirke til Fillan kirke, der de to ungdommene ble begravet. Etter begravelsen ble de to hedret med en stor bilkortesje fra Fillan tilbake til Strand skole, der det var åpent minnesamvær. I tillegg til Strand skolekorps og mange andre sambygdinger, hadde også svært mange fra Klæbu funnet veien til dette minnesamværet.

Rundt 500 mennesker var tilstede i kirka. Foto: Rune Eian.