Det ser ut til å bli et senter med mye aktivitet. Mer liv og røre blir det trolig når nye Rabben Restaurant åpner i løpet av året.

- Det beste hadde så klart vært å åpne restauranten til sommeren og båtsesongen starter for fullt, men det rekker vi dessverre ikke. Vi er ennå litt avhengige av svar på forskjellige søknader vi har inne til behandling, blant annet når det gjelder bruksendring, forteller daglig leder i Rabben Marina, Eli Kristin Fredagsvik.

- Vi har satt oss et hårete mål, og det er å kunne åpne Rabben Restaurant den 1. september i år. Det er i alle fall den datoen vi på nåværende tidspunkt jobber ut i fra.

Et yndet turmål

I restauranten tenker de kafédrift og et enkelt restaurantkonsept med få retter i starten, i følge Fredagsvik.

- Vi har ikke lagt de konkrete planene ennå, og har heller ikke planlagt om dette blir en restaurant som kommer til å ha åpent hver dag, vi får rett og slett se den an.

Restaurantlokalet skal i tillegg kunne leies ut til bedrifter og ulike selskap.

- Det foreløpige restaurantarealet inne i første etasje på rorbua-brygga  er på underkant 100 kvm. Vi tenker å bygge på et glassbygg på utsiden, men det vil ta noe tid.

Sistien

Grunnen til at de ønsker å satse på å ha et restauranttilbud i dette området, er for å kunne tilby et helhetlig tilbud.

- Tanken med Rabben Restaurant er at dette skal være en plass for hele familien.

Og de tenker ikke bare å rette seg mot båtfolket som legger til kai her.

- Vi ønsker at marinaen blant annet skal bli et yndet turmål og vi vet blant annet at frøyværingene, spesielt de som er bosatte på Sistranda, savner et slik tilbud. Forhåpentligvis blir vi med tiden, også en del av den tiltenkte Sistien.

Stoppested for båtfolket

Fredagsvik forteller at de skal kunne gi et tilbud som ikke eksisterer i dag på Frøya.

- Vi vet at det ikke finnes et attraktivt stoppested for de som kommer med båt langs denne siden av Frøya. Ja, man må faktisk ut i øyrekka for å finne det. Det er heller ikke en plass for båtreisende å kunne stoppe på Sistranda. Derfor har vi satset på Rabben Marina.

Her har de tenkt å tilbysykkelutleie, først og fremst myntet på de som kommer med båt så de enkelt kan komme seg inn til Sistranda. De tenker også ha en bobilparkering på området, samt vannskuter- og kajakkutleie.

Småbåthavn

Det har så langt blitt etablert 100 småbåtplasser ved Rabben Marina, og fortsatt er det ledig kapasitet der.

Den godkjente reguleringsplanen tar forøvrig høyde for 250 småbåtplasser. Til marinaen skal det også bygges opp servicebygg og verksted, og på utsiden av marinaen blir det 260 meter kaiplass for større fartøy.

Nytt boligfelt

Lokalavisa møtte tidligere i år Hallgeir Bremnes og Svein Jarle Midtøy i THM Invest. I 2013 kjøpte de eiendommen, som fram til slutten av 70-tallet var ekspedisjonskaia på Sistranda før den huset den kommunale fritidsklubben Rorbua.

- Jeg tror den videre utbyggingen på Sistranda kommer til å skje i dette området. Og da vil Rabben marina bli et senter for mye aktivitet, sa Hallgeir Bremnes.

Det siste året har selskapet kjøpt ytterligere parseller i tilknytning til Rorbua-eiendommen, og et område litt lenger sør på Rabben, som de ønsker å regulere til sjønære boliger. Fra 2017/2018 ønsker de å tilby leiligheter/hus for salg ved det nye boligfeltet de har valgt å kalle Rabben Panorama.

Forskjønner området

De har planer om å til neste år trelegge kaia, samt sette opp lykter og benker i marina-området, fortalte Svein Jarle Midtøy.

- Med andre ord vil det bli et yrende maritimt miljø på Rabben Marina og et meget vakkert førsteinntrykk på vei inn mot senter av Kystbyen Sistranda.

De involverte i Rabben Marina er godt fornøyde med å ha fått til mye på kort tid.