Det startet med at idrettshallen på Sistranda hadde sprengt kapasitet, og en henstilling fra idrettsrådet om at kommunen måtte foreta seg noe. Det var også kommet signaler fra bedrifter om at de kunne tenke seg å være med og investere i et egen fotballhall.

Først høsten 2014 ble begrepet «helhetlig idrettspark» brukt, og det ble da satt ned fem arbeidsgrupper som skulle se på hvordan man kunne utvikle et vidt spekter av fasciliteter på Sistranda.

- Bakgrunnen var at vi var opptatt av å gjøre Frøya attraktiv for tilflytting. Men det handler ikke bare om arbeid, vi må tilby noe på fritida også. Det hadde allerede skjedd mye på Sistranda, og nå var det å se behovene til idretten sammen med det å bygge et attraktivt sentrum, sier lokalpolitiker Kristin Reppe Storø (Ap).

Den største enkeltinvesteringen i den helhetlige idrettsparken er storhallen for fotball. Denne koster 59 millioner kroner, og finansieres i et spleiselag mellom næringsliv, kommune og spillemidler. Witzøe-selskapene Kverva AS og Salmar AS har gått inn med totalt 32 millioner kroner.

Bygget vil i også få en egen klartehall pluss servicebygg. Hele bygget skal overtas i oktober i år.

Før den tid vil basishallen (turnhallen) og steinalderløypa til Hammarvatnet være tatt i bruk. Og innen ett år fra nå regner

prosjektkoordinator Jan Otto Fredagsvik at alle elementene i den helhetlige idrettsparken være på plass.

- Det er fem grupper som har arbeidet fram planene for de ulike områdene. Jeg husker rådmannens kommentar da planene ble lagt fram høsten 2014, at det ville være «helt eventyrlig om vi fikk til alt dette». Jeg er ganske trygg på at om ett år fra nå, så har vi fått til alt dette, sier Fredagsvik.

Fra "hauan "ved Hammarvatnet og ned til sjøen i Sistranda sentrum vil man da ha fasiliteter til mer enn femten ulike idretter/ aktiviteter:

- Steinalderløypa – tursti med universell utforming som går til Hammarvatnet og steinalderbostedene der. Åpner også for at rullestolbrukere kan komme seg til fiskeplasser

- Orienteringsløype

- Sykkelløype i hauan (Tour de Frøya og Frøya og Hitra sykkelklubb jobber med denne)

- Fullskala fotballhall

- Klatrehall

- Frøyahallen

med blant annet:

• Håndball

• Basket

• Taekwon-do

- Basishall for turn og generell basistrening

- Svømmehallen

- Skateboard-rampe  ved skolen

- Aktivitetsapparater for folk i alle aldre settes opp mellom Frøyahallen og Sistranda skole

- Ny ballbinge ved skolen

- Sjøsportanlegg med klubbhus pluss dusj og garderober i nybygg ved Frøya videregående for:

• dykkermiljøet

• kitere

• kajakk/kanopadling