Både Dalpro og Garnviks Røkeri har kommet seg gjennom det første nåløyet og er blant delfinalistene til den landsomfattende mat-konkurransen Det Norske Måltid.

Juryen har smakt seg gjennom 130 produkter og 78 av dem går videre til delfinalene i Bergen (2.9.), Oslo (3.9.), Trondheim (14.9.) og Tromsø (23.9.).

Det er 12 ulike konkurransekategorier, og på hvert delfinalested blir tre kategorier ferdig vurdert og tr finalister i hver kategori blir sendt videre til finaledømming i november, før det hele avgjøres i januar.

Dalpro deltar med produktet Villsauskank Frøya og skal i delfinalen allerede i Bergen 2. september, der produktene i klassen "Årets kjøtt foredlet" skal bedømmes.

Vidar Garnvik og Garnviks Røkeri skal i ilden i delfinalen i Tromsø 23. september. Og da med hele to produkter i klassen "Årets sjømat foredlet"; Røkt Lakseloins med Pepper & Cognac og Røkt Blåkveite, skivet

Dette er niende sesong med Det norske måltid, der produsenter fra øyregionen har hevdet seg godt flere ganger.

Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri, fotografert under Trøndersk Matfestival i sommer. Foto: Stein Olav Sivertsen