Både Dalpro og Garnviks Røkeri har kommet seg gjennom det første nåløyet og er blant delfinalistene til den landsomfattende mat-konkurransen Det Norske Måltid.
Juryen har smakt seg gjennom 130 produkter og 78 av dem går videre til delfinalene i Bergen (2.9.), Oslo (3.9.), Trondheim (14.9.) og Tromsø (23.9.).
Det er 12 ulike konkurransekategorier, og på hvert delfinalested blir tre kategorier ferdig vurdert og tr finalister i hver kategori blir sendt videre til finaledømming i november, før det hele avgjøres i januar.
Dalpro deltar med produktet Villsauskank Frøya og skal i delfinalen allerede i Bergen 2. september, der produktene i klassen "Årets kjøtt foredlet" skal bedømmes.
Vidar Garnvik og Garnviks Røkeri skal i ilden i delfinalen i Tromsø 23. september. Og da med hele to produkter i klassen "Årets sjømat foredlet"; Røkt Lakseloins med Pepper & Cognac og Røkt Blåkveite, skivet
Dette er niende sesong med Det norske måltid, der produsenter fra øyregionen har hevdet seg godt flere ganger.