Rekordstor Hitra-tropp i KM, var overskriften i lokalavisa etter at hitterværingene markerte seg i Trondheims-leker i friidrett i 2004. Hele ni utøvere fra Hitra Friidrettsklubb var i aksjon under lekere.

Her kan lese omtalen fra den gang:

-Vi har ikke hatt med så mange i et og samme banestevne tidligere. Det er en indikasjon på at det for tiden er stor aktivitet, sier Jan Kjølsø til Hitra•Frøya. Kjølsø er en av ildsjelene i klubben som har god rekruttering.

I Trondheims-lekene beviste jentene og guttene at Hitra FIK har en del spennende løperemner på gang. Marius Breivik som løp inn til tredjeplass på 800 meter. I guttenes 13-årsklasse var det bare to av konkurrentene som holdt større fart enn Marius. Han ble klokket i mål på 2,27,87 sekunder.

Det ble tredjeplass og bronsemedalje i KM. Kretsmesterskapet i Sør-Trøndelag var nemlig innlagt i helgas stevne. Breivik forbedret sin personlige rekord på Øya stadion med 14 sekunder. Det vil by seg flere muligheter til å pynte på bestenoteringen for det unge mellomdistansetalentet. Marius skal nemlig delta i flere banestevner i sommer.

Han var på langt nær den eneste fra øyregionen som hevdet seg. Sondre Nordstad Moen (Strindheim) som gikk til topps var det lite å gjøre med.

Martin Aasen (Malvik) som ble nummer to fikk imidlertid hard kamp. I den samme klassen ble det åttende og 14.plass på henholdsvis Fredrik Jørgensen og Nils Jacob Kjølsø

PALLPLASSERING PÅ JONAS

I guttenes elleveårsklasse ble det pallplassering på Jonas Fillingsnes.

2,47,38 brukte Jonas på sin 800-meter. Jan Trygve Kjølsø ble nummer fire i 12-årsklassen med 2,41,94. Ina Fillingsnes løp inn til åttendeplass i tilsvarende jenteklasse. Tonje og Mari Moen Slenes knivet om annenplassen i jentenes 13-årsklasse. Den duellen avgjorde førstnevnte til sin fordel. 2,49,90 og 2,50,56 ble tidene til tvillingene.

Karen Kuvås fra Børsa som vant var det lite å gjøre med. Jimboy Diaz Brevik ble nummer fem i guttenes elleveårsklasse med 2,48,53.

Vi tar også med at Ina Fillingsnes løp inn til en åttendeplass i sin klasse.

Jan Kjølsø syntes det var positivt at de hadde med seg fire debutanter. Det var første gang disse løperne stiftet bekjentskap med tartandekke.

Ina, Fredrik, Jørgen og Jonas syntes det var moro å løpe på dette underlaget. Kvartetten kommer helt sikkert til å gjøre flere forsøk. En del av rekruttene skal være med i St.Olavsloppet.