28. juni starter St. Olavsloppet, og Hitra Friidrettsklubb har meldt på et lag Jan Kjølsø mener kan vinne hele løpet. Team Lerøy Midt har to lag der Team 1 er et toppa lag med flere av de beste løperne i Trøndelag, i tillegg til noen utenfor regionen. Blant annet skal Senai Fissehatsion fra Tjalve idrettsklubb løpe for dette teamet.

- Senai er en av landets aller beste langdistanseløperne, forteller leder i Hitra Friidrettsklubb, Jan Kjølsø.

Team 2 er det laget som før het Hitramosjonistene og består av lokale løpere samt noen av eliteløperne på Team 1. Kjølsø forteller at han tidlig så at Hitra friidrettsklubb i år ville ha vanskeligheter med å stille lag fordi mange av de afrikanske løperne hans var opptatt med familieforøkelse og familiegjenforening.

- Det var vemodig å tenke at Hitra friidrettsklubb som har deltatt i løpet de siste 27 årene ikke kunne stille i år, forteller Kjølsø.

Eliteløpere skal fylle ut Hitra friidrettsklubbs mosjonslag

For å greie og stille et lag der hitterske løpere kunne delta, gikk Hitra Friidrettsklubb inn i et sponsorsamarbeid med Lerøy Midt. Lerøy har vært Hitra friidrettsklubb sin sponsor de siste 10-15 årene og vil i år sponse reise, overnatting, startnummer, drakter og laks til elitelaget til Kjølsø. Mange har mange kontakter i friidrettsmiljøet, og det er disse han har brukt for å danne et elitelag. Friidrettsklubben har lenge samarbeidet med løperen Ola Sakshaug som har vunnet Hitraløpet de siste to årene. Sakshaug hjalp Kjølsø med å få eliteløpere med på laget.

Her får løpere som tilhører ulike klubber muligheten til å løpe på samme lag. Det gjør at det knyttes sterke bånd og skaper et godt miljø innen friidrett i Norge, forteller lagkaptein Ola Sakshaug.

Sakshaug mener elitelaget vil vinne. Både fordi de har veldig gode løpere, men også fordi de har en god strategi og et godt støtteapparat rundt seg. Fem av løperne på Team 1 var med på blandalaget Kristiansand LK/ Steinkjer FIK som vant St. Olavsloppet både i 2015 og 2016.

Etter at vi fikk Senai med på laget er optimismen større enn noen gang, og målet om å vinne mer realistisk, mener Kjølsø.

Knallhard konkurranse

Håpet til Kjølsø og Sakshaug er at å rekruttere eliteløpere vil gjøre flere barn og unge på Hitra motivert til å satse på friidrett. Planen til Kjølsø er å ta ledelsen fra dag en. Det vil han gjøre ved å sette inn Senai på den lengste etappen denne dagen. Dersom Lerøy Midt sitt elitelag har god ledelse på dag tre håper Kjølsø at en av de beste lokale løperne kan få delta på elitelaget den siste dagen.

- Jeg håper at muligheten til å bli med på et elitelag vil motivere løperne til å prestere bedre og satse på løping framover, sier Kjølsø.

Sakshaug og Kjølsø er fullt klar over at konkurransen er knallhard. Strindheim har gode løpere og er en av hovedkonkurrentene. I tillegg vil Petter Nordthug sitt lag, Mosvik, være en stor utfordring. Team Lerøy Midt har forpliktet seg til å være med på Hitraløpet i 2018 og gjennomføre en treningssamling i regi av Hitra friidrettsklubb der målgruppen er barn og unge.

Målet til Lerøy og Friidrettsklubben er det samme. - Vi ønsker begge å rekruttere barn og ungdom til friidrettsmiljøet, forteller Kjølsø.

Hitra Friidrettsklubb skal være gode ambassadører for Lerøy og har skrevet en ettårskontrakt som går ut 1. juni 2018. Etter Hitraløpet i 2018 vil samarbeidet bli evaluert og forhåpentligvis forlenget.

St. Olavsloppet er et landeveisløp mellom Østersund og Trondheim for både eliteløpere og mosjonister. Stafettløpet går over fire dager og har en samlet distanse på 337 km. Disse 337 kilometerne er delt opp i 51 distanser med ulik lengde mellom 1,8 km og 11,7 km.

Elitelaget Team 1 består av:

Senai Fissehatsion

Eivind Jensen

Alexander Kirkeberg

Magnus Sirnes Hjellum

Ole Mikal Tøsdal

Erik Lomås

Henrik Nordtug

Harald Solhaug Næss

Ola Aspås

Mathias Flak

Jon Arne Gaundal

Jonas Lurås Hammer

Andreas Myrre Sjurseth

Kristian Tjørnhom

Mosjonslaget Team 2 består av:

Turi Malme

Nils Jacob Kjølsø

Stefan Jacobsen

Nouri Abdulla

Meki Mekitesfay

Michael Dawith

Phuwanai Munkam

Odd Bjørnar Joboten

Rune Lossius

I tillegg vil løpere fra Team 1 utfylle laget.

Jan Kjølsø