Orkdalingen Thomas Løseth har gjort seg bemerket i "The Voice", hvor han nå er en av seks gjenværende konkurrenter. Lokalavisa la merke til Thomas allerede i 2005, under fylkesmønstringa av UKM på Frøya.

"The Voice" på TV2 får musikkglade mennesker over hele landet til å benke seg foran TV-skjermen på fredagskveldene. Siden oppstarten av programserien i august har antallet deltakere skrumpet betraktelig. I starten var det mentorene Morten Harket, Lene Marlin, Martin Danielle og Yosef Wolde-Mariam som plukket ut sine favoritter, før det etter hvert var seerne som bestemte hvem som skulle gå videre.

Stilte opp for fem UKM-kommuner

På den lange deltakerlisten som først slapp gjennom mentorenes nåløye, og seinere fikk nok seerstemmer til å gå videre finner vi altså Thomas Løseth. Thomas opptrådte på Frøya under fylkesmønstringa av Ungdommens kulturmønstring i 2005, og ble lagt merke til av lokalavisa Hitra-Frøya.

For Thomas viste seg å være et stortalent som på fylkesmønstringa i UKM representerte sin egen kommune Orkdal, og sitt eget band "Knaillertan", som vokalist og trommeslager. Men han steppet også inn når band fra andre kommuner trengte noen til å synge eller spille på trommer. Dermed hjalp den da 17-årige fannremsbyggen UKM-deltakere både fra Meldal, Hemne, Skaun og Snillfjord.

Stadig flere heier på Thomas

En periode var Thomas Løseth vokalist i Gluntan, og Hitra-Frøya ga stortalentet noen linjer i forbindelse med Gluntans besøk på Frøya med den nye vokalisten i 2010. Nå har mange flere enn lokalavisas journalist fått øynene opp for den dyktige sangeren, som i The Voice imponerer både de profesjonelle musikerne i mentor-rekken, og ikke minst seerne som sørger for at Thomas går videre fredag etter fredag.

Finalen i "The Voice" finner sted 9. desember, og vi ser ikke bort fra at Thomas Løseth, som nå er blitt 29 år, da er en av de fire som kjemper om seieren i The Voice, og får tittelen "Norges beste stemme".