Man får ikke mye mer moro enn det man lager sjøl, tenker Tore Myrseth i Ervika. Pensjonisten satte tidligere i sommer en stein i veikanten. Først som en slags protest mot lastebiler som ødela beplantninga, men snart kom også den mer kuriøse ideen om å dekorere steinen i ugle-drakt. Og nå har sannelig noen tatt den hverdagslige spøken enda litt videre.

- Her om dagen lå det plutselig fire "egg" ved siden av "ugla". Og i går morges var sannelig et par av eggene "klekt", forteller Myrseth med en god latter i stemmen.

Myrseth forteller at historien startet da veivesenet la om veien i Ervika, og det ble anlagt plen på hver side av gangveien. Men anleggsbilene ødela stadig vekk plena, forteller han.

"Potetåker"

- Lastebilene dreiv og kjørte over plena til stadighet og den ble som en potetåker. Så jeg sa til naboen min, han Kåre Gåsø, at "finn store steiner som vi plasserer der". Så vi fikk tak i en stor stein. I stedet for den svære, grå steinen, fikk jeg en ide om å male den hvit. Og dagen etter pynta jeg den med et ugle-ansikt, forteller han.

Dette var altså starten, tidligere i sommer. Og mange har ifølge Myrseth vært og sett på ugla, fått seg et smil, og også fotografert. Fortsettelsen på historien kom denne uka:

- Forrige dagen sto det noen unger der borte, og jeg rusla bort til dem. Det viste seg at noen hadde lagt fire hvitmalte runde steiner borte ved ugla. Så ungene og jeg lurte påom ugla hadde lagt egg. Og i går morges var to av eggene borte og erstattet av to utklekte "ugleunger", sier Myrseth.

Neste steg?

Pensjonisten bedyrer at det ikke er han som har tatt spøken et par steg videre.

- Noe må man jo finne på, ellers blir det lange dager. Men, nei, dette er ikke meg. Her er det nok flere enn meg som har engasjert seg. Det har vært mange bortom her for å se og fotografere, forteller han.

- Og neste steg i denne historien blir..?

- Nei, vi må få ruga ut disse to siste egga først nå, så får vi seg, ler Myrseth.

Har du også eksempel på en "practical joke" fra øyregionen? Tips lokalavisa Hitra-Frøya på post@hitra-froya.no eller med SMS med kodeord HF TIPS til nr. 2399