Over 20 lærere fra Hitra er tirsdag på plass i Trondheim for å delta i streikemarkeringa til lærerne. Til sammen var i overkant av 2.000 lærere fra hele Midt-Norge på plass.

- Det kommer noen noen lærere fra Frøya også, og det er viktig å vise at vi er mange her for de ute i streik. Forhåpentligvis kan det få en fortgang på konflikten også, sier Sigbjørn Glørstad. Han er lokallagsleder i Utdanningsforbundet og rektor ved Barman oppvekstsenter.

Kan fort endre seg

For selv om ingen skoler i øyregionen foreløpig er tatt ut i streik, kan det fort endre seg.

- Det skal bli en opptrapping på torsdag, så får vi se hva forbundet tenker og hvilke skoler som eventuelt må ut i streik, sier Glørstad.

Etter reglene må skolene få beskjed fire dager før de skal ut i streik.

Dropper krav

Etter det TV2 kjenner til skal Kommunenes Sentralforbund (KS) være villige til å droppe kravet om antall timer lærerne skal være på skolen, mens NRK melder av KS ikke har fjernet timekravet. Det hersker altså tirsdag kveld fortsatt tvil om det som er stridens kjerne. TV2 melder at KS varsler at de ønsker økt tilstedeværelse for lærerne, og at de vil forhandle med lærerorganisasjonene om hvordan de kan få det til, men uten å timefeste en økt tilstedeværelsesplikt.

- KS har i forhandlinger og mekling arbeidet for raskt å finne en løsning på konflikten. KS understreker at det er partenes felles ansvar å forhandle fram en avtale, og vi har som klar ambisjon å bidra til dette. KS vil ta et nytt initiativ til forhandlinger med lærerorganisasjonene. Vi vil foreslå nye fleksible løsninger som ivaretar intensjonen om en bedre skole, gjennom mer samarbeid ved blant annet  tilstedeværelse og mulighet for ledelse, heter det i en presseuttalelse fra KS nå i kveld.

Foto: Oddbjørn Molberg Larsen
Foto: Oddbjørn Molberg Larsen
Foto: Oddbjørn Molberg Larsen