Her blir det uhøytidelige møter med folk og tendenser som former lokalsamfunnene våre i dag. Nøyaktig femti år siden kommunegrensene ble flyttet sist gang, og når vi trolig står på terskelen til nye grense-flyttinger.

Det er lokalavisas Stolt øyværing-medarbeider og journalist Rune Eian som har fått oppdraget. Rune er oppvokst i Trondheim, men flyttet til øyregionen i vår. Han kan kaste et blikk på grendene våre som ikke er formet av forutinntatte holdninger.

Hvordan opplever han møtet med Hitra og Frøya i 2014? Hva trekker vi fram når vi blir spurt om hva vi er stolte av i bygda vår? Er vi enig - eller uenig - i det bildet han skaper av grendene våre?

Gjennom ti digitale fortellinger viser Rune hvordan øyværingen lever i 2014. Her brukes tekster, bilder og video, samt historisk arkivmateriale som gir en visuell pekepinn på utviklinga. I tillegg vil vi bruke sosiale medier som Instagram til å få bidrag fra dere leserne. Vi ønsker bilder fra grenda di og av stolte øyværinger, så begynn med en gang med å ta bilder og tagge seg selv med # og navnet på hjemstedet ditt.

Mini-portrettene og videoene er laget i samarbeid med webutvikler Andreas Sivertsen, som har utviklet en ny og annerledes måte å presentere disse artiklene på.

Vi har valgt ut ti spennende grender rundt om i skolekretsene, fem på hver øy.

Klikk her for å se grendaportrettene:

Knarrlagsund

Mausund