Sierra Leone er et av de vestafrikanske landene som er hardest rammet av ebola-epedemien. Mange barn er blitt foreldreløse som følge av sykdommen, og er fullstendig etterlatt til seg selv. John Vidar Samdahl ønsker å hjelpe.

- I disse dager har vi en aksjon hvor vi samler inn bokser og tomflasker både fra private og bedrifter. Jeg oppfordrer særlig bedrifter til å delta på panteaksjonen vår, sier Samdahl.

- Jeg tror det er mange flasker rundt om på bedriftene på Hitra og Frøya, og disse er vi svært interesserte i.  Tomme flasker har egentlig liten verdi for den gjengse nordmann, men for panten vi får vil den utgjøre en forskjell for de ebolarammede i Sierra Leone.  Og for de som ikke har flasker, men som allikevel ønsker å støtte oss så er det mulig å overføre et engangsbeløp til vår giverkonto 4230.56.57926 og merk med ebola pant, forteller Samdahl.

John Vidar Samdal er på tilbudssida og sier han kan komme og hente flasker hjemme hos folk eller direkte hos bedriftene både på Hitra og Frøya, dersom det blir vanskelig å levere hos ham direkte.

Og sitter noen med pantelapper tar han gjerne  mot disse også. Aksjonen løper til 31. oktober, men Samdahl sier at man slett ikke behøver å la seg begrense av en slik dato. Han ser nytten i panten også etter denne datoen, og ser gjerne at flankeinnsamlingen fortsetter videre utover høsten.

For tiden er han den eneste frivillige i organisasjonen på Hitra og Frøya.

- Det hadde vært hyggelig med flere frivillige her ute, så bli med, oppfordrer John Vidar Samdahl.