- Det ulmer blant tillitsvalgte i Sør-Trøndelag. Vi drar til Frøya for å mobilisere til faglig kamp, sier distriktssekretær i LO Sør-Trøndelag, Kristian Tangen. Førstkommende torsdag åpner LO Sør-Trøndelags fylkeskonferanse.

- Reaksjonene på Regjeringens forslag til ny Arbeidsmiljølov og et usosialt statsbudsjett har vært sterke på trønderske arbeidsplasser. Blåblå arbeidslivsreform med flere midlertidige ansatte, utvidete rammer for overtid og langturnus, åpning for ulik lønn for vikarer og fast ansatte. I høst har angrepene mot arbeidstakerne vært mange, sier Tangen.

Også fokus på lokalsamfunnet

På Frøya Hotell samles tillitsvalgte fra LOs lokalorganisasjoner, som representerer ca. 60.000 medlemmer i Sør-Trøndelag. LOs ledelse ved Terje Olsson innleder til debatt om den fagligpolitiske situasjonen.

LOs fylkeskonferanse vil også ha fokus på lokalsamfunnet Frøya. Ordfører, bedriftsledere og tillitsvalgte skal innlede under tittelen; Frøya – et offensivt, men sårbart lokalsamfunn. Videre blir det befaring til Nordhammervika Næringspark, samt omvisning på Frøya Kultur- og kompetansesenter.

LO styrker seg lokalt

I fjor ble LO Hitra og Frøya etablert. For første gang på mange år dekker LOs lokalorganisasjoner samtlige kommuner i fylket.

- LOs lokalorganisasjoner er et viktige koordineringsledd på tvers av lokale arbeidsplasser i alle deler av arbeidslivet. De betyr mye for fagbevegelsens innflytelse lokalt, for eksempel i næringspolitiske saker og den varslede kommunereformen, sier Tangen.