Da beboerne på Hamarvika og Flatval ikke ble enige om hvor nyskolen skulle ligge, tok damene målebåndet og målte seg fram til stedet som lå midt mellom de stridende grendene. Dermed ble det nyskole på Nabeita. Men dette er mange år siden, og i 2004 ble skolen totalrenovert. I dag, 24. oktober 2014 var dagen kommet for åpning av oppvekstsenteret på samme sted. Skolen har fått større plass, og barnehagen er kommet med. Nå kan de kalle seg oppvekstsenter.

[M1]

Stolthet og glede

Alle de 109 elevene ved skolen er med i skolekoret, og som seg hør og bør fikk de æren av å synge for de mange frammøtte. Det samme fikk barnehagen, som nå har tilhold i samme bygg som skolen. Det var mye glede og stolthet som ble presentert fra talerstolen.

- I dag feirer vi at vi har fått gode lokaler og flotte uteområder, slik at vi kan gi et godt tilbud til barna våre, sa virksomhetsleder ved Nabeita oppvekstsenter, Tove Karlsen.

Hun takket Frøya kommune og politikerne, de ansatte og ungene, vaktmesterne og ikke minst Arvid Hammernes ved teknisk avdeling, og arkitekt og entrepenører.

Mange utfordringer

Også andre uttrykte glede over at de endelig hadde nådd målet, selv om sluttsummen ble mye høyere enn først tenkt. Og det ble nevnt en krevende byggeprosess med mange små og store utfordringer underveis, ikke minst med tanke på at skolen var i bruk under byggingen av oppvekstsenteret. Men med godt samarbeid, og med sikkerheten i høysetet kom de i mål, og kunne altså foreta den høytidelige åpningen på en svært regntung oktoberdag. Det ble sagt at virksomhetsleder Tove Karlsen stadig sa "- Dette blir bra", under byggeprosessen, og i dag kunne alle se med egne øyne at oppvekstsenteret ble akkurat det. En flott arena for utvikling og læring, hvor barna får gode oppvekstvilkår.