At handelsstanden tilbyr julevarer tidligere og tidligere er vel et inntrykk de fleste av oss sitter igjen med. I disse dager konkurrerer julelykter og halloween-masker både om hylleplass og kundenes oppmerksomhet.

Nille er en av de lokale butikkene som tilbyr varer til begge feiringene. Butikksjef Jacqueline Kennedy ved Nille Hitra forteller at salget av varer til halloween fortsatt går litt tregt, men av erfaring vil det ta seg opp de siste to dagene før selve dagen.

- Polakkene er tidlig ute, og sikrer seg artikler til halloween tidlig. Men hitterværingene ellers er alltid trege når det gjelder halloween, forteller Kennedy.

Adventsstjerner og julepapir

Når det gjelder jul er hitterværingene mer på hugget. Kennedy har allerede solgt både adventsstjerner og julepapir.

- Juletrær og julepynt er fortsatt litt tidlig, og det etterspørres heller ikke allerede nå. Nå er det julekort, julegavepapir, lysestaker og artikler til adventstiden som vi selger mye av. Og selvsagt småtteri til ungenes adventskalendre, forklarer Kennedy.

Butikksjefen er enig i at i årenes løp har julen blitt introdusert stadig tidligere. Allikevel mener hun at de er et par uker seinere med julen i år sammenlignet med fjoråret.

- Ser vi begynnelsen av en ny trend, at julen holdes litt tilbake?

Ser vi begynnelsen av en ny trend?

- Slike ting er bestemt fra sentralt hold i kjeden, og lite jeg kan gjøre noe med. Det er i alle fall klart at når man driver butikk må man være på hugget, og stadig fornye vareutvalget i butikken. Da er det også mer interessant for kundene å komme innom. Og så fort vi tipper over til november er halloweenvarene ute av butikken, og advent og farsdag fyller hyllene her, sier Jacqueline Kennedy.

Nå er det julekort, julegavepapir, lysestaker og artikler til adventstiden som vi selger mye av, sier butikksjef Jacqueline Kennedy ved Nille Hitra (arkivfoto)