Frøyværingen i 20-årene forteller at han i Innerdalen på fv. 714 på Hitra, tok igjen to biler som lå i ca 70  km/t. Siktede kjørte først forbi den ene bilen. Da han var på siden av den andre, begynte denne å øke farten. Mannen ga også på for å komme seg forbi denne.

Han ble målt i fartskontroll rett etter at han hadde lagt seg inn i riktig fil, men før han hadde fått anledning til å bremse ned. Siktede sjekket ikke speedometeret under forbikjøringen, men bestrider ikke måleresultatet på 139 km/t.

Retten mener en så stor hastighet utgjør imidlertid et vesentlig faremoment i seg selv, og at høy hastighet er en hovedårsak til mange alvorlige trafikkulykker i Norge.

I formildende retning legger retten vekt på at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse.

Det fremgår av rettspraksis at grensen mellom ubetinget og betinget fengselsstraff ligger på 130 km/t på strekninger der fartsgrensen er 80 km/t. Hastigheten var i dette tilfellet 139 km/t. Dommen i Fosen tingrett ble derfor fastsatt til 18 dagers fengsel samt 12 måneder uten førerkort. For å få dette tilbake, må mannen avlegge full ny prøve.

Siktede, som tidligere hverken er domfelt eller bøtelagt, erklærte at han vedtok dommen.