Over 650 stemmer har hittil kommet inn i lokalavisas måling på ulike framtidige kommune-konstellasjoner. Det kan gi en pekepinn om hvor stor eller liten innbyggere helst ser for seg en kommende, ny kommune på Trøndelagskysten.

I skrivende stund (torsdag ettermiddag) er det praktisk talt dødt løp mellom de to alternativene som involverer færrest mulig kommuner:

  • Alternativ 2 (Frøya, Hitra, Snillfjord) har 222 stemmer, altså 33,5 prosent av totalen.

  • Alternativ 1 (Frøya, Hitra) har 216 stemmer (32,5 prosent av totalen)

Det hittil tredje mest populære alternativet er Frøya, Hitra, Snillfjord, Hemne, Smøla, Aure og Halsa sammen (12,4 prosent av stemmene)

Fra i dag har vi også lagt ut muligheter til å si din mening om et annet alternativ, nemlig Frøya og Hitra sammen med en rekke Fosenkommuner.

Les mer om den avstemminga her

Politikerne på Hitra og Frøya arbeider nå med den nye kommunereformen. Reformen inenbærer at antall kommuner i Norge skal reduseres. Det betyr igjen at flere kommuner må slå seg sammen.

Hvem som skal slå seg sammen med hvem avgjøres i stor grad av de involverte kommunene. Spørsmålet politikerne skal finne svar på, er hvilke kommuner som er mest aktuell for sammenslåing.