Flere av de største byene i Norge har en Mathall som gir lokale matprodusenter mulighet til å nå ut til en stor kundemasse. 11. juli åpner Mathallen sine lokaler i Prinsen-kvartalet i Trondheim, og flere produsenter fra Hitra og Frøya er med fra starten.

Restaurant og kaffebar

Mathallen Trondheim vil være organisert som en dagligvarebutikk. Det skal være lett for kunden å finne den varetypen man ønsker seg.

- Her er det ingen kjøpte plasseringer. Gjennom året og sesongen vil det derfor variere hvilke varer og hvilke produsenter som er representert i Mathallen. I tillegg til butikken vil mathallen ha en restaurant og kaffebar som serverer mat og kaffe med basis i trønderske råvarer, forteller Anne Morkemo, daglig leder i Mathall Trondheim.

- Skal ikke se hjemmelaget ut

- Hos oss vil det være mulig for produsentene å teste ut produkter i markedet. Som produsent kan man lure på om et nytt produkt ”har noe for seg”. I vår butikk får de testa ut om varen selger, sier Morkemo.

Mathallsjefen mener at det er kvalitativt høyt nivå på varer som produseres hos småskalaprodusentene, men at de fleste har en liten vei å gå  når det gjelder emballering.

- Folk vil gjerne ha hjemmelaget mat, men det skal ikke se hjemmelaget ut. Det er viktig at produktet ser delikat ut i butikkhylla også. Det er ikke nok at det smaker fantastisk for at det skal bli kjøpt, forteller Morkemo.

Ost og sjømat fra øyregionen.

- Fra Hitra og Frøya skal vi ta inn ost fra Hitra Gårdsmat, øl fra Storm brygghus, kjøttvarer fra Dalpro og sjømat fra Seashell, forteller Anne Morkemo som sier at flere produsenter fra Hitra og Frøya kan komme til etter hvert.

Dolmøy Seafood As skal også levere produkter.

- Røkt laks, gravet laks og ikke minst vår fantastiske varmrøkt pepperlaks som vi er blant topp tre i NM,  reklamerer Roy Angelvik. NM-vinneren kåres under  Aqva Nor i august.

I tillegg er også Garnviks Røkeri på Frøya plukket ut for å levere røkt laks og gravet laks hos Mathallen i Trondheim.