Øylekene, fotball herrer, Hitra-Falklandsøyene: 1-2

- Dette var surt, mumlet hitraspillerne da de gikk av banen.

- Dette var surt, gjentok også trener Ola Vigdal etter at laget tapte sin åpningskamp i øylekene, en kamp de førte praktisk talt fra start til slutt.

Spillerne fra øya ved Argentina gikk offensivt til verks de første minuttene på St.John stadion søndag ettermiddag. Men hardt, tøft spill holdt ikke lenge; Hitra overtok snart banespillet helt og rullet opp flere gode angrep. Rett før pause kom da også et velfortjent mål; Sondre Fiskvik stanget inn ledermålet etter corner.

Omtrent det samme kampbildet var det i andre omgang, bortsett fra at da fikk Falklandsøyene sine to nødvendige sjanser til å ta seieren og ødelegge moroa for hitterværinger. Effektivt utnyttet de først en retur i feltet og deretter et åpent Hitra-forsvar.

Falklandsøyene ble etterhvert slitne. Flere lå nede med kramper, og klareringene gikk langt utover sidelinja. Hitra presset på, Sindre Kvaklands langskudd gikk i stolpen, men laget klarte aldri score igjen.

- Surt, men vi skaper ikke nok mot slutten. De har to sjanser, bruker tida til å drøye og er fornøyd med utfallet. Det er ikke vi, oppsummerer trener Vigdal.

Blant spillerne som utmerket seg best i dag var Sondre Fiskvik og Fredrik Reksen.

Neste kamp for Hitra herrer er mandag mot Shetland. Mens damelaget har sin åpningskamp mot Grønland, også den mandag.