Kommunal Landspensjonskasse gjensidig forsikringsselskap (KLP) har i dag tegnet aksjer for 600 millioner kroner i TrønderEnergi AS.

Generalforsamlingen i TrønderEnergi har tidligere gitt fullmakt til emisjon i selskapet på opptil 1 milliard kroner. Det er nå avklart at KLP går inn som eier i TrønderEnergi AS, og vil etter emisjonen få 10,31 % av stemmeberettigede aksjer i Selskapet.

-De store verdiene i vår næring ble bygget av tidligere generasjoner. Ny egenkapital vil styrke selskapets soliditet og gi større mulighet til å gjennomføre lønnsomme strategiske investeringer også framover slik at vi kan øke verdiene i selskapet. På denne måten kan vi fortsette å ta en pionerrolle innenfor fornybarnæringa i Norge. Vi er også glade for at KLP viser så stor tillit til vår virksomhet at de ønsker å investere i selskapet, sier konsernsjef Ståle Gjersvold.

-TrønderEnergi er et selskap vi kjenner godt, og vi synes det er hyggelig at de øvrige kommunale eierne ønsker at KLP skal engasjere seg sterkere på eiersiden. Den norske kraftbransjen kan vise til stabil og god avkastning og har et langsiktig perspektiv. Dette passer godt med forvaltning av KLPs pensjonsfond, uttaler konserndirektør økonomi og finans i KLP Aage E. Schaanning.