Det var mange som trosset gråværet i dag, og tok turen til årets Sommer-Fillan, deriblant varafylkesordfører i Sør Trøndelag, Arne Braut og kona hans Eli.

Lokale produkter

- Nå har vi fått kjøpt inn både lam, laks, ost og hjortepølse lokalprodusert her i øyregionen, forteller ekteparet med hytte på Hemnskjela.

De forteller at de synes det er flott det skjer litt på Fillan.

- Det er sosialt med arrangement som Sommer-Fillan, også er det nok veldig positivt for handelsstanden. Mange handler nok litt ekstra på Fillan i dag og det virker tydeligvis på oss også, for vi har handler mer enn vi hadde tenkt på forhånd, ler de begge to.

Eli og Arne Braut har kjøpt seg lokaleproduserte matvarer under årets Sommer-Fillan.

Laksesmaksprøver

Utstillerne unders årets Sommer-Fillan tilbyr også i år et variert sortiment, og utenfor boden til Dolmøy Seafood, har det samlet seg flere som vil smake på laksen Roy Angelvik tilbyr dem.

- Laksen smakte utrolig godt, særlig den med honning, smiler Arild Raymond Thorsen fra Oslo.

- Jeg ser dere har laks som er Cognacrøkt, har dere laks som er Akevittrøkt også? spøker Thorsen til Angelvik.

- Ikke enda, det får bli til jul, smiler han tilbake.

Roy Angelvik tilbyr Arild Raymond Thorsen fra Oslo (i midten) ulike laksesmaksprøver.

Populært med Mandarinsaft

- Det er mye folk her på Sommer-Fillans første dag og det er vi godt fornøyde med, sier arrangøren på vegne av den lokale handelsstanden, Ann-Kristin Kjerringvåg Wilmann i Hitrahallene.

Hun konstaterer at det er over hundre små og store publikummere som storkoser under konserten med gruppa Mandarinsaft i dag.

- Mandarinsaft er dyktige. De klarer å engasjere publikummet sitt, sier Wilmann der hun står i døråpninga og ønsker stadig nye publikummere velkommen inn til konserten.

Mandarinsaft engasjerte sitt publikum under konserten på Fillan i dag.