I sommer har Adresseavisa reist rundt i Trøndelag på elsykkel og nå kommer "Elsykkelpatruljen" til Frøya.

Hver helg har det vært avstemning på adressa.no over hvilke steder elsykkelpatruljen bør besøke å sin ferd, og med knapp margin ble det Frøya denne gang, framfor alternativene Rindal, Namsskogan og Snåsa.

- Vi synes det er artig at det er Frøya som er valgt, vi har fått inntrykk av at det er mye å finne på der, sier Adressa-journalist Kirsti Kringstad.

Sammen med kollega Jonas Bjørkli befinner hun seg på hurtigbåten utover til øyregionen, når lokalavisa snakker med dem på telefon mandag morgen.

Trenger overnattingssted

- Jonas er fra Nordland og han har vært på Frøya en gang tidligere. Jeg har vært på Frøya i barndommen, så nå er det på tide med en tur til øyregionen igjen, sier Kringstad og legger til at de allerede føler seg godt mottatt.

- Vi har allerede rukket og fått et godt inntrykk av frøyværingene. Vi har blant annet blitt invitert på middag til en person vi møtte på båten i dag, så dette lover godt.

- Hva håper dere å oppleve når dere kommer på Frøya da?

- Vi håper på å møte spennende mennesker som har artige historier på lur, og vi kan vel røpe såpass, at vi allerede har fått inn mange tips om øyværinger vi bør prate med og plasser vi bør besøke. Vi har noen planer klare, men vi må ganske snart finne oss en plass å overnatte. Vi har ikke telt med oss, men tror det skal gå greit å finne et krypinn når vi kommer fram.

Ønsker fortsatt tips

Elsykkelpatruljen vil underveis oppdatere adressa.no med nyhetssaker fra Frøya. De har også en mikroblogg som de vil fylle med  bilder, videoer og blogginlegg underveis.

Elsykkelpatruljen blir værende på Frøya til onsdag ettermiddag.