- Jeg føler meg trakassert og personforfulgt, og kommer til å anmelde politiet, sier Tommy Moen, som også er kjent fra den såkalte pirattaxi- saken som Hitra-Frøya skrev om i fjor høst.

Lokalavisa skrev da om angivelig pirat-taxi kjøring i stor stil på Frøya. En av de som taxi-næringen på Frøya mener skal ha kjørt mest pirattaxi var hitterværingen Tommy Moen, som også er kjent under kallenavnet piratkongen.

- Liker ikke trynet mitt

- Jeg tror ikke det har noe med pirat-taxi kjøringen at politiet har stoppet meg. På meg virker det som de bare ikke liker trynet mitt, sier Tommy og forteller om en episode i sommer.

- Jeg måtte parkere bilen nede på hurtigbåtkaia på Sandstad fordi girkassa gikk i stå. Da jeg skulle hente bilen etter helga var bilen ramponert og bakruta knust. Men da jeg skulle anmelde hærverket fikk jeg beskjed fra politibetjenten om at det var min egen feil at bilen ble ramponert, ettersom jeg hadde parkert nede ved hurtigbåtkaia. Jeg følte meg hånet av oppførselen til politibetjenten og hadde ikke lyst til å være der lenger. Derfor endte det opp med at jeg ikke fikk anmeldt saken. Det er ikke normalt at man skal få beskjed fra politiet om at det er ens egen feil at bilen blir ramponert, sier Moen.

Han sier han har blitt stoppet gjentatte ganger av politiet under bilkjøring, og reagerer på måten det blir gjort.

Stoppet igjen i helga

- I 23-tiden på fredag kjørte jeg opp mot rådhuset og svingte av bak Stjernesenteret, da politiet kom bak meg med blålys. Jeg spurte om det var noen problemer, men de sa bare at det var en rutinesjekk. Politibetjenten, som jeg ikke hadde sett før, tok med seg vognkort og førerkort tilbake til politibilen. Jeg fulgte med dem i speilet, og så at den andre politibetjenten reagerte da han så på førerkortet mitt. Det var den samme betjenten som hadde fortalt at det var min egen feil at bilen ble ramponert.

Han sa at jeg ville få kjøreforbud fordi eksosanlegget bråkte for mye og  var ulovlig. Men bilen var på EU-kontroll i mars, og jeg viste frem papirene som viste at alt var godkjent. Da sa han at en EU-kontroll er helt verdiløs, og ba meg om å komme til lensmannskontoret på Hitra på mandag slik at han kunne kontrollere eksosanlegget. Men jeg fikk ikke noe skriftlig pålegg, så jeg har ikke tenkt å vise frem bilen. Hadde det vært noen andre fra politiet så hadde jeg stilt opp, sier Moen, som nå vil anmelde politibetjentens oppførsel.

- Væremåten virket truende

- Det er greit at politiet stopper meg og spør om vognkort og førerkort, men det er måten de opptrer på , med høylytt stemme helt opp i ansiktet på meg jeg reagerer på. Han ropte hele navnet mitt høyt og sa at jeg faen ta måtte oppføre meg. Han har en væremåte som virker truende, og hver gang jeg har blitt stoppet er han slik. Det virker som han vil fremprovosere at jeg skal bli sint og bikke over. En offentlig tjenestemann skal ikke oppføre seg slik. Jeg ble sint og provosert selvfølgelig og sa at jeg ville anmelde ham for oppførselen sin. Det tror jeg er loggført, sier Moen.

Den aktuelle politibetjenten var ikke på jobb da lokalavisa ringte for en uttalelse, men hendelsen er anført i politiloggen.

Anført i politiloggen

- Kjøretøyet ble stanset klokken 23.20 etter at det hadde kommet inn flere meldinger om at ungdommer drev med burning og vill kjøring ved hotell Frøya. Kjøretøyet hadde uoriginalt eksosanlegg og laget mye støy. Det viser seg at dette kjøretøyet har fått inn gjentatte klager på støy. Føreren innrømmet at anlegget var ulovlig, men påstår at det hadde blitt godkjent i EU-kontrollen. Men etter forskriften skal det anføres i vognkortet dersom bilen er godkjent for et eksosanlegg som ikke er typegodkjent for bilen. Derfor ble bilen innkalt til kontroll, forteller Inge Dahlø ved Hitra lensmannskontor.