Politiet skal ha fått inn flere tips på at tyskeren i 20-årene som er mistenkt for et drap og knivstikking av en 17 år gammel jente, kan ha oppholdt seg i Hitra-området. Han ble tatt etter en vellykket politiaksjon i går kveld.

- Fått inn beskrivelser

- Vi har fått inn beskrivelser av en mann som kan passe tyskeren, som skal ha vært observert i Hitra-traktene, bekrefter operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Men det er vanskelig å si om dette er den samme tyskeren eller noen andre turister. Det er uansett ikke usannsynlig at han har vært i Hitra, selv om vi ikke vet eventuelt hvor lenge, legger operasjonslederen til.

- Brøt seg inn i nødskap

Hva som er sikkert er at tyskeren skal ha vært observert i Hitra-tunnelen på fylkesvei 714.

 - Mannen skal ha prøvd å tatt seg inn i en nødskap der og ble observert av noen mens han gjorde det. Det bidro til at vi fikk funnet ut hvor han var, sier Brandmo.

Mange av beskrivelsene av mannen som lokalavisa har fått inn, er av en mann i militærantrekk og ryggsekk. En person mener å ha sett mannen gående ved Innerdalen, ved fylkesvei 714 på mandag klokken 14.30.

Frank Bjørk var vitne til pågripelsen og beskriver den som tatt ut av en Hollywood-film. Han er glad alt gikk så bra i ettertid.