- Vi er glade for at så mange åpner dørene for oss. Vi har mye å lære av dem som jobber i og driver bedrifter rundt om i landet. Samtidig håper vi at de vil få innblikk i hvordan vi hver dag jobber for å få næringslivet opp og frem, sier næringsminister Monica Mæland.

Den 20-24. oktober tømmer Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) kontorene. I løpet av denne uken skal de ansatte på om lag 70 bedriftsbesøk rundt om i Norge.

Biotrål på Hitra og SalMar på Frøya får besøk fra ansatte i departementet mandag 20. og torsdag 23. oktober.

Næringsministeren skal besøke Liegruppen på Sotra i Hordaland.

- Vi ser frem å møte bedriftene på hjemmebane. Vi tror besøkene vil gi oss nyttige innspill i arbeidet med å styrke næringslivets konkurransekraft, sier Mæland.

Bedriftsbesøkene er en del av NFD ut i landet. Stikkord for årets prosjekt er innovasjon, vordan lykkes internasjonalt og bærekraftig næringsliv.

- Vil fortelle om vår innovasjonskraft

- Vi er veldig stolt over at Nærings- og fiskeridepartement velger Biotrål som vertskap for sine to spesifikke bedriftsbesøk i øyregionen, sier Svein Jarle Midtøy, utviklingsdirektør ved Biotrål/Seaweed Energy Solutions.

- Vi vil fortelle om innovasjonskraften til Biotrål gjennom det nybrottsarbeid som skjer fra villhøsting av tare, prosessering av tare til eksport av tare til kunder i Europa og Asia. Vi vil også fortelle om de innovative tørkelinjene for tare, som er designet for Biotrål, og som er under optimalisering iht kapasitet gjennom betydelige FoU-prosjekter som går i bedrift sammen med ulike lokale og internasjonale leverandører.  Videre vil vi fortelle om at tarehøsting og tareprosessering er en ung bærekraftig næring med store framtidsmuligheter og at vi er takknemlig for at både Forskningsråd, Innovasjon Norge og Nærings- og fiskeridepartement har troen på vår virksomhet og støtter opp under vårt arbeid, sier Svein Jarle Midtøy

Svein Jarle Midtøy, utviklingsdirektør i Biotrål-Seaweed Energy Solutions.