Det var fiskeriminister Per Sandberg selv som i fjor ga sin private epostadresse til kommunikasjonssjef Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), ifølge Reppes advokat. Det hevder Fiskeribladet i en artikkel i helga. Påstanden setter dermed epost-bråket rundt frøyværingen Frode Reppe og statsråd Sandberg i et nytt lys.

Som lokalavisa Hitra-Frøya skrev før helga, skal Reppe i dag (mandag) i møte med ledelsen i NSL for å diskutere hans framtid i organisasjonen. Saken om epost-bråket fikk stor oppmerksomhet i sommer etter at Dagbladet avslørte at Reppe sendte to «private» eposter til Sandberg med innhold som helst ikke skulle ut i offentligheten.

Sandberg nekter fortsatt for å ha gitt Reppe epostadressen.

Nå risikerer Reppe sparken i NSL.

- Jeg kan bekrefte at Frode Reppe har opplyst til meg at han fikk Sandbergs private epostadresse etter et møte i Nærings- og fiskeridepartementet i fjor, sier Reppes advokat Geir Hegle i advokatfirmaet Immer Advokat til Fiskeribladet.

- Til stede på dette møtet var fiskeriminister Per Sandberg, hans statssekretær Roy Angelvik (Frp) og to fra embetsverket i departementet. På dette møtet var det også to forskere og Frode Reppe. Møtet foregikk på et møterom i departementet, skriver Fiskeribladet, som hevder de har skriftlig dokumentasjon som underbygger Reppes påstand, og viser også til at andre folk i dette møtet observerte at Sandberg vinket Frode Reppe inn på Sandbergs kontor etter møtet.

-  Det var der og da, ifølge Hegle, at Reppe fikk Sandberg sin private epostadresse, skriver Fiskeribladet.

Fiskeriminister Per Sandberg avviser påstandene om at han skal ha gitt epostadressen sin til Frode Reppe og bedt ham ta kontakt via denne kanalen, istedenfor den offisielle via departementet.

- Jeg ga han ikke min private epostadresse, sier Sandberg.

Saken har i helga fått stor oppmerksomhet både i havbruks- og i politiske kretser. Flere partier på Stortinget krever nå at fiskerifiskeriminister Per Sandberg forklarer seg i e-postkonflikten

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) kaller avsløringen "en bombe" og sier til Fiskeribladet at alle kortene legges på bordet. Han støttes av Geir Pollestad (Sp) og Ingrid Heggø (Ap), mens Ove Trellevik (H) ikke vil kommentere saken overfor avisa.

- Her må statsminister Erna Solberg ordne opp. Vi kan ikke ha en minister som gjør slikt. Dette er et angrep på hvordan det norske samfunn er bygget opp rundt offentlighet, sier  fiskeripolitisk talsperson for Ap, Ingrid Heggø, til Fiskeribladet.