Et flertall i fylkestinget ville prioritere annerledes enn forslagsstillerne; det gis ifølge fylkestingspolitiker Egil Hestnes (H) ikke rom for å få Fv. 716 gjennom Flatval på investeringslista til fylkeskommunen.

Som lokalavisa Hitra-Frøya omtalte tidligere i uka, ville Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre i felleskap foreslå å få den sterkt tungtrafikerte Frøya-veien inn på investeringslista. På denne måten kunne Frøya kommune forskuttert for ombygginga og utbygginga med visshet om at pengene blir tilbakebetalt.

I dagens fylkesting foreslo Høyres gruppeleder på vegne av H, FrP og V at " Fv 716 Flatval på investringslisten". Det forutsettes at Fv 716 Flatval legges inn i investeringsprogrammet for planperioden, etter at nødvendig planlegging er gjort."

- Dessverre fikk vi ikke støtte fra partiene i posisjon AP, SV, SP, KrF og Rødt. Dermed ligger det dessverre ikke an til at Frøya kommune kan gis anledning til forskuttering for å få gjennomført disse viktige prosjektene, sier Egil Hestnes (H) til lokalavisa Hitra-Frøya.