Et vogntogsnirkler seg langs veien fra Fillan, da lokalavisa reiser ut til melding om vogntogkaos ved Glørstad-krysset mellom Fillan og Ansnes i dag ved lunsjtider.Det polskregistrerte vogntoget kjører prøvende, midt i veien i om lag 40kilometer i timen, før sjåføren kaster bilen ut til siden mens møtende trafikkholder hornet inne, og det er vinter igjen i øyregionen.

Kommer utover uten kjetting

Ved bakkenned til Glørstad-krysset begynner sjåføren å bremse da han nok også ser varseltrekantenstå i høyre side av veien.

Fra side til side sklir han nedover bakken mot eirekke av ikke mindre enn tre lignende kjøretøy. Alle uten kjetting.

"Generell varseltrekant"

Menvarseltrekanten varsler ingen konkret hendelse, den er satt igjen tidligere påmorgenen. Bil etterbil står i veien, alle skal legge på kjetting.

- Det er joingen kjetting-omleggingsplass, men kommer de ikke lenger, så kommer de jo ikkelenger, sier lensmann Inge Dahlø.

Og Hitralensmannskontor opplyser at det tidligere på dagen har vært en utforkjøring påsamme sted som nå er berget og veien er ryddet.

Viktig å være på vakt her

- Det er viktig at bilister er obs her på Glørstad. Obs påat det ser slik ut når man kommer over bakketoppen, sier kvinnen i bilen foran.Mens vogntoget som blokkerte veien, litt etter litt basker seg vei ned bakkenigjen før det stopper helt opp i forkant av de andre og tenner varselsblink.