Det er Telenor Norge som ønsker å legge ny fiberoptisk sjøkabel i Frohavet på strekningen fra Uthaug i Ørland kommune til Dyrvik på Frøya.

Kystverket stiller seg positiv til planen.

- Ved vurdering om det skal gis tillatelse til den aktuelle sjøkabelen, må en veie de ulike hensyn mot hverandre. Hensikten med omsøkte kabel er å bedre elektrisk infrastruktur i området, og må tillegges vekt, mener Kystverket.

Når det gjelder andre hensyn som skal tillegges vekt, er dette særlig ferdselsmessige hensyn samt hensynet til fiskerinæringen.

Etter Kystverkets vurdering vil ikke omsøkt legging av kabel i sjø få særlig betydning for ferdselen i området. Av sjøkartet framgår det ikke ankerplasser i umiddelbar nærhet.

Når det gjelder fiskerimessige forhold forutsetter Kystverket at ny kabel legges på en slik må at den ikke blir til hinder for utøvelse av fiske.

Det forutsettes at dersom det blir behov for å innføre restriksjoner på skipstrafikken i leggeperioden må dette avtales, samt at det må legges frem forslag til kunngjøringstekst i god tid før arbeidet tar til.