Roy Angelvik fra Fillan sender en stor takk til kona Kristin og resten av familien for at han gis mulighet til å gå på det krevende vervet som politisk rådgiver for den nye statsråden for fiskeri og havbruk.

- Jeg er veldig glad, men det er litt blandede følelser akkurat i dag. Jeg er spent, det er en stor oppgave. Samtidig er det på et området jeg følger jeg har tilknytning til. Det ser jeg på som en stor fordel. Men det er et voldsomt stort område som jeg har utrolig mye å lære om, så det blir noen tøffe uker framover for å prøve å sette seg inn i alt. Det er for eksempel 400 høringer ute på næring og fiskeri akkurat nå, så det blir ei innholdsrik jul, med mye papir og lesing, sier Angelvik med et smil på lager.

- Dette er et betydlig hopp for den politiske karrieren din?

- Ja, og det gjør det skummelt og samtidig gjør det meg stolt. Jeg får en fantastisk mulighet som det ville vært rart å si nei til. Men for å få til sånn jobb, er jeg avhengig av noen der hjemme som stiller opp. Vi har hatt noen runder der, og all honnør til kona Kristin, som gir meg denne muligheten, sier Angelvik til Hitra-Frøya.

Statsminister Erna Solberg fikk i dag Kongens aksept for å gjøre flere endringer i minister-kabalen. Sandberg erstatter Elisabeth Aspaker som statsråd for fiskeri- og havbrukssaker. Fra klokka 11 i dag blir det nøkkeloverrekkelser på departementene.

- I dag vil det gå slag i slag, jeg skal opp til departementet nå halv elleve. Det er en utrolig spennende næring. I dag er havbruk og fiskeri Norges tredje største næring. Statsråden, statssekretæren og jeg har et mål om å gjøre næringa enda større og enda mer synlig. Det er jeg sikker på at vi klarer, sier Angelvik, som likevel vil vente noen timer eller dager med å proklamere tydelig politisk retning.

- Man kan si hva man vil om Per. Men han er en veldig dyktig og seriøs politiker som kan mye. Han har jobba med partiprogrammet i 15 år og kan mye om mye. Jeg kjenner Per veldig godt og vi har et veldig godt forhold. Jeg betrakter ham som en venn, som jeg har veldig respekt for. Jeg er veldig glad for å lære mer om hvordan han jobber og være med på det som blir hans nye hovedjobb, sier Angelvik.

Som følge av utnevnelsen, gikk Angelvik i morges ut av styret i lokallaget og gikk av som leder av fylkeslaget. Han er også gitt avskjed i nåde, som det heter, fra sin arbeidsgiver Dolmøy Seafood, da politiske rådgivere ikke har tillatelse til å ha noen andre verv eller bindinger til bransjen.