Frøya sjømat har hatt utsalg i Mathallen i Oslo i litt over ett år, og har bidratt til at stadig flere i hovedstaden kjøper kamskjell som de tilbereder selv. Innehaver Oddvar Ertsvåg vet at kamskjell fra Frøya i år blir servert ved mange nyttårsmåltider i Oslo.

- Før har det ikke vært kamskjell å få kjøpt i Oslo, annet enn på restauranter. Men nå handler folk i utsalgene våre. Jeg skal ut og levere cirka 200 skjell nå i dag, forteller Oddvar Ertsvåg.

Han kan fortelle at navnet Frøya sjømat skyldes at han har slekt og tilknytning til Frøya, og at han har drevet handel med sjømatbedrifter på Frøya i tyve år. Tidligere kjøpte han krabbe fra Titran canning. Han har handlet både kamskjell, sjøkreps og annen sjømat fra Dyrøy fiskkjøp/ Seashell gjennom alle år.

Men det var med etableringen i Mathallen at salget av kamskjell til den menige osloborger fikk fart.

- Men det er jo Helge (Myrseth) i Seashell som skal ha æren for at produktet er blitt kjent i Norge, sier Ertsvåg.

Også i dag, på «lille» nyttårsaften, pakkes det kamskjell på Seashells anlegg på Dyrøya.

- Vi måtte ha ei økt og få unna noen småbestillinger i dag, også, forteller Mona Myrseth på Seashell.